X / Ihor Terekhov

Construcția primei școli subterane din Ucraina – finalizată. 600 de elevi vor învăța acolo deja din acest an de studii

Construcția școlii subterane din orașul Harkov, prima instituție de acest fel în Ucraina, a fost finalizată. Anunțul a fost făcut pe 2 aprilie de primarul orașului, Igor Terehov.  

Construcția primei școli subterane a fost finalizată. Acum punem la punct ultimele retușuri înainte de începerea procesului de studiu”, a scris Igor Terehov pe platforma X.

Potrivit lui, instituția de învățământ dispune de 20 de săli de clasă.

Recrutarea elevilor pentru următorul an școlar este aproape finalizată. Iar deja din acesta an 600 de copii vor participa la procesul educațional în școala subterană, a comunicat edilul.

Plănuim să continuăm să construim școli similare în alte zone ale orașului pentru a ne asigura că toți copiii noștri au acces egal la o educație de calitate și, cel mai important, sigură”, a adăugat Terehov.

 

Precizăm Igor Terehov a anunțat că în Harkov ar putea fi construită o școală subterană, prima de acest fel în Ucraina, pe 2 octombrie 2023.

Ideea privind construcția unei școli subterane a fost motivată de asigurarea condițiilor sigure de desfășurare a procesului de educație, în contextul în care, din februarie 2022, armata rusă agresează militar teritoriul Ucrainei, inclusiv Harkovul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

en.wikipedia.org

America trimite avioane militare în Orientul Mijlociu pe fondul confruntărilor dintre Israel și Iran

Statele Unite ale Americii trimit zeci de aeronave militare și încă un portavion către Iran, transmite Reuters. Se întâmplă în contextul confruntărilor militare dintre Israel și Iran.

Potrivit agenției de presă Reuters, portavionul american USS Nimitz a părăsit Marea Chinei de Sud și se îndreaptă către Orientul Mijlociu. Inițial, portavionul trebuia să ajungă în portul vietnamez Danang, însă acesta nu mai este așteptat acolo, iar primirea oficială a fost suspendată din cauza „unei cerințe operaționale urgente”, a declarat o sursă familiarizată cu situația pentru agenție.

Conform datelor site-ului Marine Traffic, care urmărește mișcările navelor, în prezent USS Nimitz se află în apropiere de Singapore și își continuă deplasarea spre vest. În regiunea Orientului Mijlociu, el se va alătura unui alt portavion american – Carl Vinson, aflat deja în zonă, la bordul căruia se află 36 de avioane de vânătoare F/A-18 și 12 aparate F-35. Se estimează că nava va ajunge la destinație în aproximativ o săptămână.

Totodată, Statele Unite ale Americii au început un transfer masiv de avioane-cisternă de la bazele americane către Europa. Potrivit publicației Military Watch, până în dimineața zilei de 16 iunie, aerodromurile europene au primit 30 de avioane KC-135 și KC-46. Acestea pot fi folosite pentru realimentarea în aer a avioanelor de vânătoare ale forțelor aeriene atât ale Israelului, cât și ale SUA. Măsura ar trebui să faciliteze desfășurarea de lovituri asupra Iranului.

Anterior, Axios a scris, cu referire la sursele sale, că Israelul a solicitat administrației președintelui Donald Trump să se alăture operațiunii militare împotriva Iranului, cu scopul de a elimina programul nuclear al Teheranului. Publicația menționa că Israelului îi lipsesc bombardierele grele necesare pentru distrugerea instalației iraniene de îmbogățire a uraniului de la Fordow, care este construită într-un munte. Unul dintre interlocutorii Axios a declarat că SUA ar putea lua parte la operațiune. Potrivit acestuia, Trump a fost de acord cu această posibilitate într-o convorbire telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Amintim că, în noaptea de 12 spre 13 iunie, Israel a lansat o serie de atacuri aeriene asupra Iranului, vizând obiective nucleare, infrastructură militară și energetică. De atunci, cele două state se bombardează reciproc.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: