Facebook/Consulatul României la Bălți

Consulatul României la Bălți își reia activitatea pentru public. Mai multe servicii au fost reprogramate

Activitatea cu publicul din cadrul Consulatului României la Bălți va fi reluată din data de 30 septembrie. Anterior, aceasta a fost sistată din cauza depistării mai multor cazuri de infectare cu COVID-19.

Astfel, începând cu joi, 30 septembrie, vor fi reluate serviciile consulare pentru depunerea jurământului de credință, obținerea acordului șefului de misiune pentru depunerea la sediul ANC a jurământului de credință față de România, vize și înregistrare nașteri.

Sesiunea de depunere a jurământului de credință față de România, din data de 1 octombrie 2021, a fost replanificată pentru data de 8 octombrie 2021.

Serviciile consulare suspendate în contextul măsurilor anti-covid vor fi reprogramate după cum urmează:
– depunerea jurământului de credință: din 27 septembrie în 4 octombrie, din 28 septembrie în 5 octombrie, din 29 septembrie în 6 octombrie;
– vize: din 28 septembrie în 5 octombrie, din 29 septembrie în 6 octombrie;
– acte de stare civilă: la o dată care va fi stabilită ulterior, după revenirea la regimul de lucru normal.

„Pe fondul înmulțirii cazurilor de infectare cu Covid-19 și a includerii municipiul Bălți în gradul de alertă – cod roșu, vă rugăm, insistent, să vă prezentați la sediul Consulatului doar la ora programării primite, în scopul evitării aglomerării și a respectării măsurilor de prevenire și control a infecției Covid-19, dispuse de către autoritățile competente”, se arată în declarația reprezentanților Consulatului.

Accesul în incinta Oficiului consular va fi permis cu respectarea următoarele condiții:
– Purtarea obligatorie a măștii de protecție facială;
– Utilizarea soluțiilor dezinfectante puse la dispoziție;
– Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă);
– Păstrarea distanței fizice, de minimum 1,5 m;
– Respectarea indicațiilor personalului consular în vederea menținerii ordinii;
– Păstrarea curățeniei, inclusiv în spațiile sanitare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: