Containere a câte 7000 de lei, incendiate sau deteriorate. Sectoarele Botanica și Râșcani – campioane la vandalizări
Full Article 2 minutes read

Containere a câte 7000 de lei, incendiate sau deteriorate. Sectoarele Botanica și Râșcani – campioane la vandalizări

Locuitorii capitalei sunt îndemnați să nu arunce în containerele pentru deșeuri mucuri de țigară nestinse. Potrivit Primăriei Chișinău, timp de o lună, au fost incendiate sau vandalizate peste 80 de containere.

Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă locuitorii urbei să dea dovadă de „bun simț și de spirit gospodăresc” la depozitarea deșeurilor solide în tomberoane și să evite aruncarea mucurilor de țigară nestinse, pentru a preveni cazurile de incendiu și suportarea pierderilor materiale din partea operatorului municipal de salubrizare. Prețul unui container nou este de cca 7000 lei.

Potrivit Primăriei capitalei, pe parcursul lunii iunie – începutul lunii iulie, în municipiul Chișinău, au fost vandalizate sau incendiate peste 80 de containere. Cele mai multe cazuri de vandalizare au fost înregistrate în sectoarele Botanica și Râșcani.

Astfel, 75 de containere, zincate și din plastic au fost desenate sau deteriorate de persoane necunoscute, iar alte 5 unități, pentru plastic, sticlă sau pentru colectarea hârtiei au fost incendiate.

Î.M. Regia „Autosalubritate” face apel către locuitorii și oaspeții capitalei să nu distrugă containerele, iar dacă observă persoane cu intenții huliganice, care le deteriorează sau incendiază, să anunțe oamenii legii, apelând numărul „112″.

Totodată operatorul municipal de salubrizare îndeamnă oamenii să nu arunce în tomberoane mucurile de țigară nestinse, pentru a evita incendierea acestora.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: