(VIDEO) Contrabandă cu valută străină: procurorii au confiscat $400.000 de la doi ucraineni și un moldovean
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Contrabandă cu valută străină: procurorii au confiscat $400.000 de la doi ucraineni și un moldovean

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a destructurat activitatea unui grup infracțional specializat în contrabandă valutară. În schemă ar fi fost implicați doi ucraineni de 26 și 27 de ani și un moldovean de 60 de ani. Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore. 

Mai exact, la punctul de trecere al frontierei Cahul, angajații Serviciului Vamal au depistat pe 17 noiembrie în bagajul unui moldovean o sumă impunătoare de bani.

În acest sens, au fost efectuate mai multe percheziții în municipiul Chișinău, în urma cărora au fost confiscați circa 400.000 dolari americani.

Bărbatul s-a dovedit a fi directorul companiei de transport din Orhei. Acesta circula în calitate de pasager și astfel aducea în țară milioane de dolari americani nedeclarați. Ulterior, banii erau livrați celorlalți doi bărbați din Odesa.

Deocamdată, oamenii legii nu cunosc cum erau folosiți acești bani. Cei trei bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să solicite aplicarea arestului preventiv.

Urmărirea penală continuă în vederea stabilirii tuturor aspectelor acestei infracțiuni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: