(VIDEO) Contrabandă cu valută străină: procurorii au confiscat $400.000 de la doi ucraineni și un moldovean
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Contrabandă cu valută străină: procurorii au confiscat $400.000 de la doi ucraineni și un moldovean

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a destructurat activitatea unui grup infracțional specializat în contrabandă valutară. În schemă ar fi fost implicați doi ucraineni de 26 și 27 de ani și un moldovean de 60 de ani. Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore. 

Mai exact, la punctul de trecere al frontierei Cahul, angajații Serviciului Vamal au depistat pe 17 noiembrie în bagajul unui moldovean o sumă impunătoare de bani.

În acest sens, au fost efectuate mai multe percheziții în municipiul Chișinău, în urma cărora au fost confiscați circa 400.000 dolari americani.

Bărbatul s-a dovedit a fi directorul companiei de transport din Orhei. Acesta circula în calitate de pasager și astfel aducea în țară milioane de dolari americani nedeclarați. Ulterior, banii erau livrați celorlalți doi bărbați din Odesa.

Deocamdată, oamenii legii nu cunosc cum erau folosiți acești bani. Cei trei bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să solicite aplicarea arestului preventiv.

Urmărirea penală continuă în vederea stabilirii tuturor aspectelor acestei infracțiuni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: