Copiii Ucrainei, pe timp de război: Sute au decedat, au fost răniți sau au fost dat dispăruți fără urmă
Full Article 2 minutes read

Copiii Ucrainei, pe timp de război: Sute au decedat, au fost răniți sau au fost dat dispăruți fără urmă

Peste 1.211 de copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse, anunță pe 8 octombrie Oficiul procurorului general al Ucrainei  Potrivit informațiilor oficiale, începând cu 24 februarie, zi în care Rusia a atacat Ucraina, 421 de copii au decedat, iar peste 790 au fost răniți. Conform sursei citate, datele prezentate nu sunt definitive, așa cum în prezent sunt analizate teritoriile ocupate temporar de ruși și eliberate de soldații ucraineni.

Conform sursei citate, cel mai mult ar fi avut de suferit copiii din regiunea Donețk – 405, Harkov – 252, Kiev – 116, Nikolaev – 75, Cernigov – 68, Lugansk – 64, Herson – 57, Zaporojie – 54, Dnepropetrovsk – 30.

Doar în ultimele zile, trei minori ar fi decedat urmare a bombardamentelor soldaților ruși. Unul dintre cazuri a avut loc joi, 6 octombrie. Atunci, doi copii, de 5 și 10 ani, au fost aruncați în aer de o mină de teren în localitatea Vasilivski din regiunea Zaporojie. Copiii au decedat, urmare a rănilor suferite.

Vineri, pe 7 octombrie, o tânără de 16 ani a decedat în urma unei răni grave în spitalul din Kurakhove, regiunea Donețk. În aceeași zi, un copil de doar un an de zile a fost rănit urmare a unui atac cu rachete la Kirpotine Komishuva, regiunea Zaporojie.

Datele publicate de procurori relevă că, în aproape 7 luni de război, aproximativ 8 mii de copii ucraineni ar fi fost deportați din Ucraina, o mare parte dintre ei ajungând în Federația Rusă. Statul vecin, Ucraina, a reușit în acest timp să întoarcă acasă doar 59 de copii din numărul total de aproape 8 mii deportați. Totodată, 238 de copii ucraineni continuă să fie dați dispăruți, de la începutul războiului.

Între timp, Oficiul procurorului general al Ucrainei anunță că cel puțin 2.608 de instituții de învățământ au fost avariate din cauza bombardamentelor din partea forțelor armate ale Federației Ruse. Dintre acestea, 313 au fost complet distruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: