Copilă de 14 ani, violată de un individ din sudul țării. Ce pedeapsă a primit bărbatul de 49 de ani
Full Article 2 minutes read

Copilă de 14 ani, violată de un individ din sudul țării. Ce pedeapsă a primit bărbatul de 49 de ani

Un bărbat de 49 de ani din sudul țării a fost găsit vinovat de viol asupra unei copile de 14 ani. Inculpatul a fost condamnat de instanță la 10 de închisoare și obligat să achite un prejudiciu moral de 100 000 de lei. Informațiile au fost confirmate de Procuratura Generală, într-un comunicat din 15 februarie.

Potrivit PG, infracțiunea a avut loc pe 3 aprilie 2023, în jurul orei 17:00, în locuința inculpatului, care este amplasată în sudul Moldovei.

Fiind în stare de ebrietate alcoolică, având scopul de a-și satisface pofta sexuală cu o minoră în vârstă de 14 ani, profitând de superioritatea sa fizică și incapacitate sus-numitei de a-i opune rezistență datorită vârstei, prin constrângerea fizică și psihică a ultimei, a întreținut cu minora un raport sexual, încălcându-i astfel dreptul acestea la inviolabilitatea și libertatea sexuală”, se arată în comunicatul PG.

Astfel, pe 13 februarie, instanța l-a recunoscut pe bărbat vinovat pentru de violul unei minore. Acesta a fost condamnat la 10 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Totodată, inculpatul a fost obligat să achite cheltuielile de judecată și un prejudiciu moral de 100 000 de lei.

Sentința poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile.

Inculpatul nu și-a recunoscut vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat.

Instanța i-a înlocuit măsura preventivă – arestul la domiciliu cu măsura preventivă sub formă de arest preventiv, fiind luat sub strajă din sala de judecată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: