Copilul de 7 ani care a căzut de la etaj rămâne la Edineț. Avocat: „Medicii vor să scape de consecințe, impun părinții să semneze un act”

Copilul de șapte ani care a căzut de la etaj, la Edineț, rămâne internat în spitalul raional din Edineț. Avocatul Eduard Rudenco declară că părinții ar fi fost impuși să semneze un act, care să permită transportarea băiatului la spitalul din Bălți.

„La acest moment băiețelul se mai afla în spitalul or. Edineț. A venit o salvare cu care vor să-l ducă la Bălți. De câteva ore tot nu-l pot urca în ambulanță pe Artiom. Pe părinți îi impun să semneze un document prin care medicii vor să scape de consecințe, în caz dacă se întâmplă ceva cu Artiom pe drum, spre spitalul din Bălți. De SMURD, elicopter, nici nu vor să vorbească, nu merita băiatul așa serviciu. Mare diferență între spitale din Bălți și Edineț nu este”, a scris avocatul Eduard Rudenco.

Menționăm că un copil, în vârstă de 7 ani, se află în comă, după ce a căzut de la etajul 4 al unui bloc de locuit, la Edineț. Cazul a avut loc în seara zilei de 28 iunie. În cursul zilei de azi, rudele băiatului au venit cu un apel la către Ministerul Sănătății. Tatăl copilului susține că spitalul din Edineț, acolo unde a fost spitalizat băiatul pe 28 iunie, ar fi prost dotat și că recuperarea acestuia acolo ar reduce din șansele la viață. Disperat, bărbatul a cerut Ministerului Sănătății să trimită un echipaj SMURD la Edineț, care să transfere copilul la un spital de la Chișinău. Apelului i s-a alăturat și avocatul Eduard Rudenco. Într-o postare pe Facebook, avocatul Eduard Rudenco a chemat Ministerul Sănătății și cel al Afacerilor Interne să se implice.

În reacție, ministra Sănătății Ala Nemerenco a scris pe pagina sa de Facebook că starea copilului este „foarte gravă”, fapt care nu permite transportarea către un alt spital. Oficiala a menționat că echipe de la Chișinău au plecat la Edineț, care în Consiliu au decis tactica de mai departe a cazului. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Elena Mudrii, a explicat pentru NM că consiliul a decis să transfere copilul la spitalul din Bălți, acolo unde ar urma să fie investigat și stabilizat. Abia după aceea, a explicat Ministerul Sănătății, va fi posibilă transferarea minorului la un spital din capitală. Elena Mudrii a declarat pentru sursa noastră că Ministerul a pus la dispoziția părinților două echipaje AVIASAN, dotate cu aparatele necesare și medici calificați și pregătiți să intervină în stituații de risc. Mai mult, reprezentanta Ministerului a dat asigurări că spitalul din Bălți este pregătit să primească copilul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Antena 3 CNN

Există cetățeni moldoveni printre victimele atacurilor iraniene asupra Israelului? Precizările ambasadorului Roitman

Actualmente, nu există victime în rândul cetățenilor Republicii Moldova din Israel, în contextul atacurilor Iranului asupra statului evreiesc. Anunțul a fost făcut pe 14 iunie de ambasadorul țării noastre la Tel Aviv, Alexandr Roitman.

Ambasada este în contact permanent cu autoritățile israeliene, pentru moment victime sau răniți printre cetățenii moldoveni nu au fost înregistrate”, a transmis Alexandr Roitman pe Facebook.

Amintim că situația de securitate din Orientul Mijlociu a degradat după ce, în noaptea de 12 spre 13 iunie, Israelul a lansat o serie de atacuri aeriene asupra teritoriului iranian. La rândul său, în noaptea de 13 spre 14 iunie, Iranul a lansat mai multe valuri de rachete asupra Israelului. Potrivit BBC, armata israeliană a comunicat că unel rachete au fost interceptate, iar în localitățile în care au fost raportate căderi de proiectile au fost organizate operațiuni de căutare și salvare.

În replică, statul evreiesc a bombardat din nou Iranul. Unul dintre atacuri a vizat zona în care se află aeroportul Mehrabad din Teheran. Spre dimineață, armata israeliană a anunțat că Israel continuă să lovească ținte din Iran. Presa iraniană a relatat că armata țării doboară drone israeliene la granița de nord-vest, în zona Salmas.

Potrivit autorităților iraniene, în urma atacurilor Israelului, 78 de persoane au fost omorâte, iar peste 320 au suferit răni. Printre cei decedați se numără conducerea militară a țării, oameni de știință implicați în programul nuclear al Iranului, precum și civili. Israelul a raportat 4 oameni uciși și peste 70 de răniți.

Pe 13 iunie, Ministerul de Externe de la Chișinău a activizat Celula de criză în contextul escaladării tensiunilor dintre cele două țări. Instituția a îndemnat cetățenii să evite călătoriile în Israel, din cauza riscurilor de securitate.

Ambasadorul Republicii Moldova la Tel Aviv, Alexandr Roitman, a publicat în dimineața de 14 iunie un mesaj în care îndeamnă cetățenii moldoveni din Israel să se conformeze instrucțiunilor de securitate emise de autoritățile israeliene. Diplomatul a îndemnat la evitarea deplasărilor neesențiale și aflarea în preajma adăposturilor antirachetă.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: