Coronavirus în Italia: 475 de morți timp de o zi, cel mai mare indicator de la izbucnirea focarului
Full Article 2 minutes read

Coronavirus în Italia: 475 de morți timp de o zi, cel mai mare indicator de la izbucnirea focarului

Coronavirusul de tip nou continuă să facă ravagii în Italia. În ultimele 24 de ore, 475 de persoane au murit din cauza complicațiilor de sănătate provocate de COVID-19, informează Euronews, miercuri, 18 martie. 

Este cel mai înalt indicator al deceselor survenite timp de 24 de ore de la izbucnirea focarului de COVID-19 în această țară. În total, au murit deja circa 3 mii de oameni, iar bilanțul deceselor se apropie de cel din China, unde au murit peste 3200 de pacienți.

Totodată, în ultimele 24 de ore, în Italia au fost înregistrate 4 207 cazuri noi de infecții cu coronavirusul de tip nou, cel mai mare indicator de la începutul pandemiei.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: