Coronavirus, în Moldova: mai mult de 10 mii de persoane au fost confirmate pozitiv, săptămâna trecută
Full Article 2 minutes read

Coronavirus, în Moldova: mai mult de 10 mii de persoane au fost confirmate pozitiv, săptămâna trecută

În perioada 1-7 august, în Republica Moldova au fost confirmate 10 147 cazuri noi de infecție cu COVID-19. Datele au fost comunicate astăzi de reprezentanții Ministerului Sănătății. 

Tot săptămâna trecută au fost efectuate 36 628 teste la Covid.

În aceeași perioadă, potrivit autorităților, au fost înregistrate 32 de decese.

Cu privire la progresul vaccinării se menționează că au fost administrate alte 5 364 doze. În total, în țara noastră s-au vaccinat cu schema completă 1 068 269 persoane.

Amintim că în perioada 25-31 iulie, în țara noastră, au fost confirmate 9528 cazuri de infecție cu COVID-19, cu 619 mai puține în comparație cu datele oferite astăzi de autorități pentru perioada 1-7 august. La ziua de astăzi se înregistrează și mai multe decese, cu 10 mai multe față de datele precedente ale Ministerului.

Pe 8 august curent, autoritățile din sănătate au anunțat că în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de de variola maimuței și a fost confirmat la un cetățean străin, care s-a deplasat în țara noastră din Statele Unite ale Americii, în interes de serviciu.

Persoana s-a adresat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde a fost spitalizată având slăbiciuni generale, febră și erupții cutanate.

În acest sens, autoritățile din sănătate au precizat că simptomele variolei maimuței sunt de obicei febra, durerile de cap, ganglionii limfatici umflați, durerile musculare și erupțiile cutanate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: