Coronavirus: Persoanele aflate în arest în izolatorul CNA au fost transferate la Penitenciarul nr.13
Full Article 3 minutes read

Coronavirus: Persoanele aflate în arest în izolatorul CNA au fost transferate la Penitenciarul nr.13

Persoanele aflate în arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA) au fost transferate la Penitenciarul nr.13. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții instituției, care au precizat că înainte de trasfer, acestea au fost examinate de medici.  Decizia a fost luată în contextul situaţiei epidemiologice din ţară şi pentru prevenirea riscurilor de infectare cu virusul COVID-19.

De asemenea, a fost interzisă transmiterea coletelor pentru persoanele aflate în izolator.

Totodată, CNA anunță că persoanele care vin în audienţă la CNA sau la Procuratura Anticorupţie vor fi verificate, la intrare, prin aplicarea termometriei.

Personalul de la posturi şi din izolatorul CNA a fost dotat cu mănuşi, măşti şi soluţii dezinfectante, iar vizitatorilor li se solicită utilizarea produselor de dezinfecţie, montate la intrările în sediu.

De asemenea, au fost anulate toate instruirile în teritoriu, organizate de ofiţerii CNA care desfăşoară activităţi de educare şi prevenire a corupţiei, iar angajaţii care au la îngrijire copii minori vor activa de la distanţă.

Amintim că, potrivit datelor prezentate astăzi de ministrul Sănătății, în Republica Moldova au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19, bilanțul ajungând la 23 de pacienți.

În contextul pandemiei, în Republica Moldova a fost decretat cod roșu de alertă privind răspândirea coronavirusului de tip nou. Astfel, toate școlile și grădinițele au fost închise. Totodată, începând de luni, 16 martie, vor funcționa numai magazinele de produse alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

La fel, din 17 martie va fi sistat în totalitate traficul aerian.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice acesta ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimul 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: