Coronavirus: Un prim caz de infectare cu varianta Omicron, confirmat în SUA. Persoana era vaccinată
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: Un prim caz de infectare cu varianta Omicron, confirmat în SUA. Persoana era vaccinată

Un prim caz de infectare cu varianta Omicron a fost confirmat în SUA, fiind vorba despre o persoană care a revenit din Africa de Sud, au anunţat în data de 1 decembrie autorităţile sanitare americane.

„Această persoană a fost testată pozitiv în California, a anunţat Centrul de prevenţie şi combatere a bolilor (CDC)”, relatează agerpres.ro.

Persoana în cauză era „vaccinată şi prezenta simptome uşoare în curs de ameliorare”, a adăugat sursa citată.

„Toate persoanele în contact apropiat (cu această persoană) au fost între timp testate negativ”, a mai precizat CDC.

Individul testat pozitiv a revenit din Africa de Sud pe 22 noiembrie.

Varianta Omicron a coronavirusului a fost clasificată drept „preocupantă” de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Varianta a fost deja detectată în circa 20 de ţări, după ce a fost identificată mai întâi în Africa de Sud.

Washingtonul a interzis deja intrarea pe teritoriul american persoanelor provenind din opt ţări din Africa australă.

Toţi adulţii străini care intră în SUA trebuie să fie vaccinaţi, dar şi testaţi negativ cu trei zile înainte de a se urca în avion. Americanii care se întorc din străinătate trebuie de asemenea să fie testaţi, cu trei zile sau o zi înainte de plecare, în funcţie de statutul lor vaccinal. Guvernul american intenţionează să reducă acest termen la o singură zi pentru toţi.

Omicron îngrijorează experţii pentru că prezintă noi mutaţii care sunt susceptibile să-l facă mai contagios sau mai rezistent la imunitatea oferită de vaccinuri. În prezent se efectuează studii pentru a stabili dacă într-adevăr situaţia se prezintă astfel, dar primele rezultate ar urma să fie disponibile abia în următoarele săptămâni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: