Corupție în achizițiile publice de la Agenția Rezerve Materiale? CNA și procurorii anticorupție efectuează acțiuni de urmărire penală
Full Article 2 minutes read

Corupție în achizițiile publice de la Agenția Rezerve Materiale? CNA și procurorii anticorupție efectuează acțiuni de urmărire penală

Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne a ajuns în atenția ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorilor anticorupție. Cei din urmă efectuează pe 3 aprilie acțiuni de urmărire penală într-un dosar de corupție care vizează achizițiile publice. 

Pentru NewsMaker, purtătoarea de cuvânt a CNA Angela Starinschi a declarat că Centrul Național Anticorupție și procurorii anticorupție efectuează acțiuni de urmărire penală la Agenția Rezerve Materiale într-un dosar de corupție care vizează achizițiile publice.

Agenția Rezerve Materiale este condusă de Marin Lisî – director; și Nicolae Seminahin – director adjunct. 

UPDATE: Directorul adjunct al Agenției Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost reținut. Acesta ar fi participat la trucarea achizițiilor publice ale Agenției. A fost reținut și șeful Direcției administrare rezerve materiale de stat a Agenției. Cei doi sunt bănuiți că ar fi favorizat unii agenți economici, ca să câștige licitațiile de achiziție a rezervelor de păcură, grâu, zahăr, a unor utilaje tehnice și autovehicule. Totodată, ei ar fi acceptat oferte mai scumpe și cantități mai mici ale produselor. Înainte de a fi reținuți, Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au efectuat percheziții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: