Corupție la Ministerul Justiției. Un fost funcționar a primit €6000 mită pentru a interveni pe lângă membrii unei comisii
Full Article 2 minutes read

Corupție la Ministerul Justiției. Un fost funcționar a primit €6000 mită pentru a interveni pe lângă membrii unei comisii

Un fost funcționar din cadrul Ministerului Justiției va compărea pe banca acuzaților pentru trafic de influență. Acesta a fost denunțat de o persoană care susține că angajatul statului i-a cerut 10 000 de euro (și a primit 6 000) pentru a influența Comisiei de autorizare şi disciplină cu privire la promovarea examenului de calificare în profesia de administrator din cadrul Ministerului Justiție. Învinuitul nu și-a recunoscut vina.

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui fost funcționar al Ministerului Justiției, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Cauza penală a fost inițiată în luna mai a anului 2022, de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție în baza denunțului unui cetățean. Potrivit acestuia, învinuitul, știind despre faptul că denunțătorul vrea să obțină autorizația de administrator autorizat, a pretins suma de 10 000 euro și a primit 6 000 euro, susținând că are influență asupra membrilor Comisiei de autorizare şi disciplină cu privire la promovarea examenului de calificare în profesia de administrator din cadrul Ministerului Justiție.

Învinuitul susținea că îi poate determina pe aceștia să îndeplinească acţiuni în exercitarea funcţiei acestora, și anume să fie promovat denunțătorul în vederea obținerii licenței de administrator autorizat, însă nu și-a onorat promisiunea.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă, legea prevede pedeapsa maximă sub formă de amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau până la 6 ani de închisoare.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii, a fost aplicat sechestru asupra două terenuri ce aparțin învinuitului, în valoare de aproximativ 200 000 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: