Андрей Мардарь / NewsMaker

Covid: 1587 de noi infectări și 21 de decese au fost înregistrate timp de o zi

Alte 1587 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. De asemenea, timp de o zi, au decedat 21 de pacienți infectați.

Din numărul total de cazuri, 18 cazuri asociate cu contact în afara țării: 5-Germania, 3-Italia, 2-Marea Britanie, 1-Bulgaria, 1-Georgia, 1-Olanda, 1-România, 1-Rusia, 1-Turcia, 1-Ucraina, 1-Muntenegru.

Numărul total de teste efectuate – 9629.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 292839.

Din numărul total de cazuri, 38 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (10-medici, 19-asistenți medicali, 9-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 1958 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 154 în stare extrem de gravă și 12 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Alte 1230 persoane au fost vindecate. În total, 276 345 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 7.214 persoane, iar 16.188 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, vă anunțăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19.

Deces 6.733: Femeie de 73 de ani din r. Ungheni, internată în SR. Ungheni. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 6.734: Bărbat de 73 de ani din r. Cantemir, internat în SR. Cahul. Comorbidități: cardiopatie.

Deces 6.735: Bărbat de 72 de ani din r. Cantemir, internat în SR. Cahul. Comorbidități: boală renală, cardiopatie, diabet zaharat.

Deces 6.736: Bărbat de 72 de ani din mun. Bălți, internat în SC. Bălți. Comorbidități: hepatită, pancreatită.

Deces 6.737: Femeie de 83 de ani din mun. Bălți, internată în SC. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie.

Deces 6.738: Bărbat de 66 de ani din r. Rezina, internat în IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 6.739: Femeie de 77 de ani din mun. Bălți, internată în SC. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 6.740: Bărbat de 83 de ani din r. Nisporeni, internat în SR. Ungheni. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie.

Deces 6.741: Femeie de 66 de ani din r. Edineț, internată în SR. Edineț. Comorbidități: ciroza.

Deces 6.742: Femeie de 70 de ani din r. Hâncești, internată în SR. Hâncești. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 6.743: Bărbat de 68 de ani din r. Rezina, internat în SR. Orhei. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, diabet zaharat, obezitate.

Deces 6.744: Femeie de 63 de ani din r. Leova, internată în SR. Hâncești. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie, obezitate.

Deces 6.745: Femeie de 88 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, pielonifrită.

Deces 6.746: Bărbat de 64 de ani din mun. Bălți, internat în SC. Bălți.

Deces: 6.747: Bărbat de 52 de ani din mun. Bălți, internat în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, fibrilație.

Deces: 6.748: Femeie de 74 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, obezitate.

Deces: 6.749: Femeie de 67 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, obezitate.

Deces: 6.750: Bărbat de 44 de ani din regiunea transnistreană.

Deces: 6.751: Femeie de 82 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, obezitate, hipertensiune arterială.

Deces: 6.752: Bărbat de 38 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, obezitate.

Deces: 6.753: Bărbat de 55 de ani din UTA Găgăuzia. Deces la dimiciliu, fără adresare la medicul de familie.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Alina Michalkina / NewsMaker

„Propaganda LGBT”, schimbarea de gen și refuzul de a avea copii, interzise în regiunea transnistreană: „Suntem oameni normali”

În regiunea transnistreană va fi interzisă „propaganda LGBT”. Așa-numita „lege” a fost adoptată de legislativul local al regiunii. Interdicția vizează nu doar promovarea relațiilor sexuale netradiționale, ci și schimbarea de sex și refuzul de a avea copii – atât în rândul copiilor, cât și al adulților.

Pentru așa-numita propagandă a „valorilor netradiționale” vor fi aplicate amenzi. Persoanele fizice riscă o amendă de până la 1.840 de ruble transnistrene (aproximativ 1.930 de lei moldovenești). Funcționarii publici – până la 2.760 de ruble (2.900 de lei), iar persoanele juridice – până la 4.600 de ruble (4.830 de lei) sau suspendarea activității pe o perioadă de până la 90 de zile.

Dacă „infracțiunea” va fi comisă în raport cu minori, prin intermediul mass-mediei sau pe Internet, sau este săvârșită de cetățeni străini ori de persoane fără cetățenie, amenzile vor fi mai mari.

Noile norme vor intra în vigoare peste 14 zile de la semnarea de către liderul transnistrean nerecunoscut, Vadim Krasnoselski.

Unul dintre autorii proiectului, așa-numitul vicepreședinte al comisiei pentru educație, organizații obștești și mass-media, Andrei Safonov, a declarat:

„Suntem oameni normali, raționali, care nu doresc ca societatea să fie divizată în așa-numite genuri în număr de zeci. Asta se face întotdeauna pentru a destabiliza situația într-o țară sau alta, e suficient să consulți rapoartele și să cauți pe Internet. Cred că regiunea transnistreană merită dreptul de a nu trece prin toate acestea”, a menționat Safonov.

***

La începutul anului trecut, NewsMaker, împreună cu experți și reprezentanți ai comunității LGBT, a analizat posibilele consecințe ale interzicerii „propagandei LGBT” în regiunea transnistreană, dacă este posibilă o interdicție totală a mișcării LGBT pe malul stâng al Nistrului, ce pot face persoanele LGBT care trăiesc acolo și ce poate face Chișinăul în această situație.

Trebuie menționat că, în această privință, regiunea transnistreană se aliniază Rusiei. În special, în Rusia lupta activă împotriva comunității LGBT a început încă din 2013. Atunci a fost adoptată o lege care interzice propaganda LGBT în rândul minorilor. În 2022, Rusia a interzis complet propaganda LGBT, iar în vara anului 2023 a fost interzisă tranziția de gen. În noiembrie 2023, Curtea Supremă a Rusiei a recunoscut mișcarea LGBT drept organizație extremistă.

Iar în 2024, Rusia a limitat distribuirea informațiilor care „promovează refuzul conștient de a avea copii”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: