UPDATE Cozi la vama Leușeni, după ce sistemul informațional al Poliției de Frontieră a picat (FOTO)
Full Article 2 minutes read

UPDATE Cozi la vama Leușeni, după ce sistemul informațional al Poliției de Frontieră a picat (FOTO)

La punctul de trecere al frontierei Leușeni s-au format cozi, după ce sistemul informațional al Poliției de Frontieră s-a defectat. Oamenii legii recomandă persoanelor care au planificat trecerea frontierei cu România să opteze din timp pentru alte puncte de trecere a frontierei, cum ar fi: PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Cahul.

UPDATE (11:50) Problema a fost remediată. În prezent, la intrarea în RM sunt în așteptare 10 autoturisme, iar pe direcția ieșire din țară 20 de mașini. Pe ambele sensuri de deplasare este înregistrat un număr mare de camioane. Se lucrează pentru fluidizarea traficului transfrontalier.

UPDATE (10:50) Se menține trafic intensiv la trecerea frontierei prin PTF Leușeni. 9 dispozitive portative funcționează la linia de control a trecerii frontierei de stat. Timpul de așteptare pentru un autoturism în timpul controlului este de până la cinci minute, iar pentru un autocar este de aproximativ 30 de minute. Totodată, în PTF Sculeni și PTF Cahul a fost suplimentat numărul de angajați ai Poliției de Frontieră pentru a face față fluxului de călători și mașini redirecționat.

Știrea inițială

Potrivit poliției de frontieră, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a format o coadă de 7 autocare, 25 microbuze, 30 de autoturisme și aproximativ 50 autocamioane.

La fel și pe direcția iesire din Moldova așteaptă în jur de 70 de mijloace de transport.

Situația s-a creat din cauza faptului că nu funcționează sistemul informațional al poliției de frontieră.

„La fața locului, echipa de tehnicieni întreprinde masurile de rigoare pentru a identifica cauza și înlăturarea deficiențelor. Este aplicat controlul trecerii frontierei cu ajutorul dispozitivelor portabile, fapt ce crește timpul de așteptare în PTF Leușeni. Rugăm înțelegere și răbdare!”, menționează poliția de frontieră.

UPDATE Cozi la vama Leușeni, după ce sistemul informațional al Poliției de Frontieră a picat (FOTO)

Poliția de Frontieră

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: