Crește numărul copiilor din Ucraina încadrați în sistemul educațional din Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Crește numărul copiilor din Ucraina încadrați în sistemul educațional din Republica Moldova

La moment, în Republica Moldova sunt încadrați în sistemul de învățământ  general din țara noastră 1179 de elevi în 227 de instituții. Totodată, cele 222 de grădinițe propuse copiilor ucraineni sunt frecventate de 708 copii. 

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a găzduit astăzi Delegația Comitetului Ad Hoc pentru migrație al Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), aflată într-o vizită de documentare în țara noastră referitor la situația refugiaților ucraineni.

Adriana Cazacu, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, a vorbit despre măsurile luate de MEC pentru a face față crizei refugiaților: au fost identificate instituțiile de învățământ care pot încadra copii refugiați din Ucraina, elaborate actele normative de referință și materialele suport cu privire la încadrarea copiilor.

Totodată, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, au fost alocate mijloace financiare pentru alimentarea copiilor refugiați. Prin eforturile ministerului, au fost organizate on-line examenele de absolvire și admitere, copiilor le-au fost create condiții pentru odihna de vară în tabere, au fost organizate cursuri de limba română, consultații cu psihologii, participarea la activitățile centrelor pentru copiii.

„Ministerul Educației și Cercetării,  împreună cu partenerii de dezvoltare, depune tot efortul ca să ofere educație de calitate și oportunități de încadrare în societate, într-un mediu prietenos pentru toți copiii din familiile refugiate din Ucraina”, a menționat Adriana Cazacu.

Reprezentanții delegației au fost informați privind situația la zi a integrării copiilor refugiați din Ucraina în școlile din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: