NewsMaker

Crima din sectorul Râșcani al capitalei: doi suspecți, complici, sunt în custodia Poliției

Poliția a identificat și audiază două persoane au statut de suspecți, complici în cazul uciderii, pe 10 iulie, a unui cetățean străin, în sectorul Râșcani al capitalei. Informația a fost confirmată pentru NM de către Diana Fetco, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției. Potrivit surselor NM, printre suspecții aflați în custodia poliției nu este bărbatul care a comis crima. 

Poliția audiază două persoane pe cazul omorului din sectorul Râșcani al capitalei.

„Avem doi suspecți, complici în cazul crimei, care la moment se află în custodia Poliției”, a declarat Diana Fetco pentru NM.

Potrivit surselor NM, printre suspecții aflați în custodia poliției nu este bărbatul care a comis crima.

***

Pe 10 iulie, un bărbat de origine turcă, în vârstă de 41 de ani, a fost împușcat mortal la o terasă din Chișinău. Autorul crimei a reușit să fugă de la fața locului. Până în prezent, acesta nu a fost reținut.

Victima era membru al unei grupări criminale, condamnat în Marea Britanie și anunțat în căutare internațională prin Interpol. Potrivit Procuraturii Generale (PG), bărbatul a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova în mai 2022 și plasat în arest preventiv în vederea extrădării, lucru solicitat de autoritățile britanice. Între timp, acesta a depus o cerere de azil către Inspectoratul General pentru Migrație (IGM), care ulterior a fost respinsă. Cetățeanul turc a contestat în instanță decizia IGM, iar, potrivit PG, procesul de judecată a fost tergiversat timp de doi, o hotărâre fiind pronunțată abia pe 3 iulie 2024. PG a menționat că, conform legii, persoanele care au primit drept de azil nu pot fi extrădate, iar Codul de procedură penală prevede că, în cazul unei cereri de extrădare, persoana poate fi menținută în arest preventiv până la 180 de zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Procedurile de înfrățire dintre Focșani și Chișinău, suspendate după ce Ceban a primit interdicție de intrare în România

Municipiul Focșani a suspendat procedurile de înfrățire cu municipiul Chișinău, după reacțiile care odată cu aplicarea interdicției de intrare pe teritoriul României în privința primarului capitalei Republicii Moldova, Ion Ceban. Anunțul a fost făcut de primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, pe pagina sa de Facebook.

Cristi Valentin Misăilă a menționat că, în ultima vreme, a fost ținta unor „atacuri” din partea reprezentanților locali ai USR în legătură cu inițiativa privind înfrățirea dintre Focșani și Chișinău, după ce Ion Ceban a primit interdicție de intrare în România. Edilul a precizat că, pentru că acest demers „risca să fie compromis de interpretări politice”, procedurile de înfrățire cu Chișinău au fost suspendate, „până la clarificarea tuturor aspectelor diplomatice”. Decizia a fost luată pe 11 iulie.

Din păcate, prea des asistăm la o politică alimentată de atacuri ieftine și reflexe populiste. În loc să se înțeleagă rostul profund al colaborării dintre comunități, unii aleg să transforme orice pas înainte într-o oportunitate de scandal. Le transmit că dezvoltarea reală nu se face cu lozinci și acuzații ci cu muncă și parteneriate solide. În ciuda unor astfel de atacuri, Primăria Focșani va continua să aleagă calea valorilor sale tradiționale, a deschiderii și a respectului față de oameni, dincolo de zgomotul de fundal al unei politici fără substanță”, a spus primarul.

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

Atât Ion Ceban, cât și Blocul Alternativa, din care face parte inclusiv partidul MAN, condus de edilul capitalei, au declarat că în spatele deciziei s-ar afla președinta Maia Sandu și formațiunea de guvernământ PAS. La rândul său, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a respins învinuirile, declarând că interdicția are legătură cu acțiunile lui Ion Ceban. Oficialul a evidențiat pozițiile pro-ruse pe care le-a avut primarul de-a lungul timpului.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: