CSE a dat acordul pentru compensarea prețurilor la căldură: 300 de milioane de lei vor ajunge în conturile Termoelectrica și CET-Nord
Full Article 1 minutes read

CSE a dat acordul pentru compensarea prețurilor la căldură: 300 de milioane de lei vor ajunge în conturile Termoelectrica și CET-Nord

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de premierul Dorin Recean, a aprobat, în ședința din 1 decembrie, alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie termică. Astfel, 200 de milioane de lei urmează să ajungă în conturile Termoelectrica, iar alte 100 de milioane în cele ale CET-Nord.

Potrivit deciziei CSE, Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) va transfera în avans  200 de milioane de lei către „Termoelectrica”, pentru compensarea prețurilor la energia termică acordată consumatorilor vulnerabili, în perioada noiembrie – decembrie 2023.

De asemenea, MMPS va transfera, în avans, alte 100 de milioane de lei către SA ,,CET-Nord”, pentru a oferi compensații la facturile pentru energia termică consumatorilor din municipiul Bălți, pentru perioada noiembrie – decembrie 2023.

Amintim că Guvernul Republicii Moldova a aprobat, în ședința din 22 noiembrie, volumele maxime și prețurile compensate la energie pentru consumatorii casnici, care vor fi aplicate în perioada noiembrie 2023 – martie 2024. Vezi AICI ce compensații vom primi, în funcție de gradul de vulnerabilitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: