CSM a aprobat demisia lui Muruianu și a altor doi judecători
Full Article 2 minutes read

CSM a aprobat demisia lui Muruianu și a altor doi judecători

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat demisia judecătorului Curții de Apel Chișinău, Ion Muruianu. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 7 septembrie. De asemenea, CSM a aprobat cererile de demisie depuse de judecătorul din Bălți Oleg Ciumaș și președintele Judecătoriei Hâncești, Mihail Macar.

Muruianu a depus cererea de demisie în iulie 2021, însă din cauza faptului că CSM nu a reușit să se întrunească în ședință, aceasta nu a fost examinată. În cadrul ședinței din 7 septembrie, CSM a examinat subiectul, iar demisia magistratului a fost susținută de majoritatea membrilor Consiliului.

Ion Muruianu a devenit judecător al Curții Supreme de Justiție în 2004, iar din 2007 până în 2012 a condus-o. Din 2012 lucrează la Curtea de Apel. Din 2007 până în 2020, Moldova a pierdut la CEDO 14 dosare, iar Muruianu a făcut parte din colegiile judecătorești care au luat hotărârile respective. Printre acestea se numără dosarul „Gemenii”, în cadrul căruia Moldova a fost obligată să achite 70 mln de lei.

De asemenea, în cadrul ședinței din 7 septembrie, CSM a aprobat demisia judecătorilor Oleg Ciumaș și Mihail Macar, care din 2017 a condus Judecătoria Hâncești.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: