CSM are un nou președinte interimar. Reacția Maiei Sandu
Full Article 2 minutes read

CSM are un nou președinte interimar. Reacția Maiei Sandu

Anatol Pahopol, judecătorul Curții de Apel Chișinău, a fost detașat la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Totodată, acesta a preluat funcția de președinte interimar al CSM. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 26 mai.

Până în prezent, interimatul funcției de președinte al CSM a fost asigurat de către judecătoarea Luiza Gafton. Potrivit legii, interimatul funcţiei este asigurat de cel mai în vârstă membru al CSM.

De asemenea, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a venit cu o reacție referitor la numirea lui Paholop.

„Apucăturile „plahotniuciste” ale lui Igor Dodon iau amploare. De 11 luni se chinuie să preia controlul asupra Consiliului Superior al Magistraturii și, în sfârșit, l-a pălit norocul”, a scris Maia Sandu.

„Astăzi, printr-o procedură contrară legii, Igor Dodon a reușit să-l promoveze pe judecătorul Anatolie Pahopol în funcția de membru și chiar președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii. Această persoană loială corupților de la putere înclină balanța și face ca Igor Dodon să controleze deciziile Consiliului Superior al Magistraturii”, a mai spus Maia Sandu.

Totodată, președinta PAS a adăugat că „aici se pune punctul final pe renumita “reformă a justiției” a guvernării actuale”.

Precizăm că parlamentul a aprobat un proiect de lege conform căruia, până la alegerea noilor membri ai CSM, funcțiile vacante din CSM vor fi ocupate de membrii supleanți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: