CSS îi recomandă CEC să creeze un grup de lucru împreună cu SIS, MAI, PG și ANI. Care este scopul?
Full Article 2 minutes read

CSS îi recomandă CEC să creeze un grup de lucru împreună cu SIS, MAI, PG și ANI. Care este scopul?

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) îi recomandă Comisiei Electorale Centrale (CEC) să creeze împreună cu alte instituții relevante un grup de lucru, care să depisteze și să investigheze acțiunile de finanțare ilegală a campaniilor concurenților electorali. Un anunț în acest sens a fost făcut de șefa statului, Maia Sandu, după ședința CSS, astăzi, 28 mai.

„Căile și modalitățile prin care se realizează finanțarea ilegală în politică sunt multiple și comportă pericole mari pentru stat. Este vorba de spălare de bani, contrabandă, corupție, donații fictive, trafic de influență, crimă organizată – și o probează informațiile prezentate astăzi în cadrul CSS”, a spus Maia Sandu.

În acest sens, CSS îi recomandă CEC să creeze, pe perioada campaniei electorale, un grup de lucru format din reprezentanți ai Procuraturii Generale, Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Ministerului Afacerilor Interne, Autorității Naționale de Integritate, care să identifice riscurile, să depisteze și să investigheze acțiunile de finanțare ilegală a campaniilor concurenților electorali.

De asemenea, Președinția Republicii Moldova va constitui un grup de lucru care va elabora propuneri de modificare a cadrului legislativ cu referire la finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, asigurarea unei mai bune verificări a tranzacțiilor financiare, precum și propuneri de modificare a legislației penale privind înăsprirea sancțiunilor ce țin de finanțarea ilegală a partidelor politice sau a campaniilor electorale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: