„Cu părere de rău, suntem la punctul zero”. Echipa de seniori ai clubului de fotbal Zimbru Chișinău nu va mai exista
Full Article 2 minutes read

„Cu părere de rău, suntem la punctul zero”. Echipa de seniori ai clubului de fotbal Zimbru Chișinău nu va mai exista

Echipa de seniori ai clubului de fotbal Zimbru Chișinău nu va mai exista. Anunțul a fost făcut de directorul general al clubului, Sevastian Botnari în cadru unei conferințe de presă, astăzi, 3 martie. 

Potrivit sursei citate, această decizie a fost luată din considerente financiare.

„Cu părere de rău, suntem la punctul zero. Suntem la momentul în care domnul Ciornîi nu mai are interesul să finanțeze clubul. Situația financiară precară din cadrul clubului ne-a impus să luăm anumite decizii. Am ajuns la concluzia că cel mai corect ar fi retragerea la prima echipă. Retragerea presupune inclusiv neparticiparea acesteia în toate devizile ligii superioare a fotbalului moldovenesc, cât și inferiaore”, a declarat Sevastian Botnari.

„Deci, începând de astăzi, echipa de seniori ai clubului de fotbal Zimbru nu va mai exista. Este un proces care nu presupune că e pe o perioadă îndelungată, este un proces care presupune că anul acesta nu va participa. Această formulă ne va ajuta să redresăm situația financiară”, a mai adăugat acesta.

Potrivit lui, academia de fotbal Zimbru Chișinău își va continua activitatea, iar administrația clubului va încerca să scape de datoriile pe care le-a acumulat până în prezent și să identifice soluții pentru ca echipa să își reia activitatea.

Menționăm că clubul de fotbal Zimbru a fost fondat în 1947 și este unul dintre cele mai vechi cluburi din Republica Moldova. De asemenea, clubul a fost finanțat de omul de afaceri Nicolae Ciornîi.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: