„Cu socialiștii a fost mai bine”. PSRM și-a lansat candidatul și echipa în alegerile locale pentru Chișinău
Full Article 3 minutes read

„Cu socialiștii a fost mai bine”. PSRM și-a lansat candidatul și echipa în alegerile locale pentru Chișinău

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-a lansat în campania electorală în alegerile locale pentru municipiul Chișinău. Evenimentul a avut loc, pe 6 octombrie, în parcul Valea Morilor din capitală. 

La evenimentul de lansare în campania electorală, socialista Zinaida Greceanîi a spus că Adrian Albu, candidatul PSRM la funcția de primar al capitalei, este în echipa partidului din 2016.

„Pentru noi municipiul Chișinău reprezintă prioritatea numărul 1”, a comunicat la rândul său candidatul Adrian Albu. El a spus că dacă va ajunge primar va deschide 100 de grădinițe în capitală și va construi 400 de terenuri de joacă pentru copii. La fel, Albu a menționat că își propune construcția unei „centuri electrice a Chișinăului pentru a permite ca locuitorii municipiului să ajungă din punctul A în punctul B, spre exemplu Ciocana-Buiucani, fără a parcurge Chișinăul prin centrul orașului”. „Suntem acea echipă care știm exact unde este problema și cum eficient ea trebuie de rezolvat”, a comunicat Albu.

„Noi nu am investit în publicitate, dar pe noi ne cunosc în fiecare curte”, a menționat la rândul său socialistul Vlad Batrîncea.

Iar potrivit secretarului executiv al partidului Igor Dodon, care va fi cap de listă al PSRM pentru Consiliul Municipal Chișinău, „cu socialiștii a fost mai bine și va fi mai bine”.

„Eu vreau să vă chem pe toți cetățenii Republicii Moldova – nici un vot pentru PAS și nici un vot pentru Maia Sandu. Moldova fără Maia Sandu și fără PAS. Eu vă îndemn să votați pentru socialiști. Nu vreți pentru socialiști, votați pentru oricare, numai nu Maia Sandu și pentru PAS”, a mai spus Dodon.

PSRM l-a propus pe deputatul Adrian Albu la funcția de primar general al municipiului Chișinău pe 2 august. Jurist de profesie, Albu se poate lăuda, în prezent, cu trei apartamente, o casă de locuit, o mașină, terenuri agricole, dar și alte imobile. Dacă va ajunge primar, candidatul socialiștilor Adrian Albu va „interzice orice formă de propagandă LGBT în școlile din capitală”. Cel puțin aceasta a scris el pe rețelele de socializare. „Interzise vor fi și paradele homosexualilor”, a adăugat el, menționând că „valorile noastre cum ar fi familia formată din bărbat și femeie, mamă și tată, nu părinte 1 și părinte 2, trebuie apărate și păstrate”.

***

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Pe 6 octombrie începe campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a anunțat ce le este interzis candidaților în campania electorală. Acestora li se interzice să participe la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, inclusiv să organizeze concerte.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: