UPDATE Cu stegurile României și cântece patriotice, AUR încearcă să ajungă la Tighina (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

UPDATE Cu stegurile României și cântece patriotice, AUR încearcă să ajungă la Tighina (VIDEO)

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) încearcă să ajungă la Tighina. Aceștia susțin că vor să se întâlnească cu alegătorii, pentru a desfășura campania electorală așa cum spune legea. Acum două zile, aceștia au încercat să ajungă la Râbnița, însă autoritățile de facto din regiune nu le-au permis accesul.

Un grup de membri și susținători AUR în frunte cu Vlad Bilețchi și Valeriu Munteanu încearcă să ajungă în orașul Tighina. Aceștia le-au spus oamenilor legii de la punctul intern de control că vor să împartă materiale electorale alegătorilor din Transnistria.

Reprezentanții AUR au adus cu ei steagurile României și o boxă din care răsună muzică patriotică românească.

„Moldova este un stat indivizibil, care nu recunoaște trupele de ocupație rusească și care nu face nicio diferență dintre cetățenii din dreapta și cei din stânga Nistrului. Așa numita regiune transnistreană este în stânga Nistrului, unde s-au baricadat hoții, bandiții, tâlharii, care și-au tras armată din Federația Rusă și vor să ne țină captivi cu datorii la gaz”, a declarat liderul AUR Moldova Vlad Bilețchi.

La Varnița, autocarul AUR a fost oprit de așa numiții grăniceri. După un schimb de replici cu aceștia, transmisiunea live difuzată de Bilețchi s-a întrerupt.

UPDATE (16:20) Transmisiunea live a fost reluată. Membrii AUR au anunțat că nu sunt lăsați să treacă de punctul de control. La fața locului a ajuns și presa din stânga Nistrului.

Pe 21 iunie, o echipă de campanie a AUR nu a putut trece de punctul de control de la Râbnița.

Amintim că, pentru alegătorii din stânga Nistrului, vor fi deschise 41 de secții de votare în cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie. Inițial, Comisia Electorală Centrală a dispus constituirea a 44 de secții de votare, însă ulterior a renunțat la trei dintre ele.

Ex-președintele Igor Dodon a declarat că trei secții de votare din Bender și Corjova nu au putut fi constituite din cauza refuzului autorităților transnistrene de a permite accesul polițiștilor din dreapta Nistrului, care ar fi urmat să monitorizeze desfășurarea procesului electoral din 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: