Cu valiza de medicamente anti-Covid la Aeroport. Un cetățean străin intenționa să le vândă ilegal în Moldova
Full Article 1 minutes read

Cu valiza de medicamente anti-Covid la Aeroport. Un cetățean străin intenționa să le vândă ilegal în Moldova

Un cetățean străin de 41 de ani a încercat să introducă în țară 344 de cutii cu medicamente indicate pentru tratamentul infecției cu Covid. Preparatele au fost procurate din Bangladesh și urmau să fie comercializate ilegal în Republica Moldova. Incidentul a avut loc pe 28 ianuarie, la Aeroportul Internațional Chișinău.

Bărbatul, un pasager al cursei Istanbul-Chișinău, care selectase coridorul verde (nimic de declarat) a fost transferat de către vameși pe coridorul roșu pentru efectuarea unui control fizic detaliat.

În cadrul scanării bagajului de cală al bărbatului, funcționarii vamali au observat mai multe obiecte omogene în valiza acestuia. Astfel, ca urmare a controlului fizic efectuat, vameșii de la Aeroport au descoperit 344 de cutii cu medicamente „Molenzavir”, „Molvir”, „Monuvir” și „Emorivir” – preparate cu indicație specifică pentru tratamentul SARS-CoV-2.

Drept urmare, bunurile au fost confiscate, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Serviciul Vamal îndeamnă cetățenii să procure medicamente doar din locuri autorizate (farmacii) pentru a evita riscul de a consuma produse medicamentoase contrafăcute, necalitative sau neautorizate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: