Cum pot moldovenii să voteze la locul unde se vor afla în ziua alegerilor. Peste 23 000 de alegători au depus cereri deja
Full Article 2 minutes read

Cum pot moldovenii să voteze la locul unde se vor afla în ziua alegerilor. Peste 23 000 de alegători au depus cereri deja

Peste 23 de mii de alegători au solicitat votarea la locul aflării în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020, până la moment. Potrivit autorităților, în ziua alegerilor, până la ora 15.00, pot vota la locul aflării fără obligația de a prezenta certificatul medical doar alegătorii care manifestă simptome a infecției COVID-19.

Din numărul total de solicitări, 321 sunt din partea alegătorilor cu simptome ale infecției respiratorii COVID19, iar în situația a 23 243 de cazuri, în cereri sunt invocate alte motive temeinice.

Amintim că alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă până pe 31 octombrie curent, ora 18.00.

La fel, în ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 15.00, dacă se prezintă şi certificat medical.

Amintim că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. În total, opt candidați luptă pentru fotoliul de președinte: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase ( Platforma DA), Igor Dodon (candidat independent); Maia Sandu (candidata PAS); Dorin Chirtoacă (UNIREA); Octavian Țîcu (PUN); Tudor Deliu (PLDM) și Violeta Ivanov (Partidul ȘOR).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: