Cum vor ajunge cetățenii la Chișinău pe 21 mai? Deputat: „PAS nu va plăti transport pentru eveniment”
Full Article 3 minutes read

Cum vor ajunge cetățenii la Chișinău pe 21 mai? Deputat: „PAS nu va plăti transport pentru eveniment”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va organiza transport pentru cei care vor dori să vină la Adunarea Națională „Moldova Europeană” pe 21 mai. O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul PAS Dorian Istratii, la TV8. Potrivit parlamentarului, și fără organizarea transportului în centrul capitalei vor ajunge mulți cetățeni. 

„Fiecare cetățean se va organiza de sine stătător, fiecare lider de opinie dacă va dori să organizeze pe cineva – va organiza. PAS nu va organiza, fiindcă nu este un eveniment PAS. Este un eveniment de unitate națională și cetățenii se vor organiza singuri. Eu sunt sigur că foarte mulți cetățeni vor dori să vină la această adunare națională”, a comunicat Istratii.

„Vor dori, dar unii poate nu vor avea posibilitate”, a declarat prezentatorul emisiunii, adăugând că „s-ar putea ca Ilan Șor să aducă un număr mai mare de oameni, care să fie în opoziție cu ceea ce se va scanda în PMAN”. „Cine își va asuma acest eșec?”, a adăugat prezentatorul.

„Toată siguranța cetățenilor la acest eveniment va fi asigurată de către structurile statului, așa cum au fost asigurate și protestele care s-au întâmplat”, a comunicat Istratii.

Întrebat de liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc, prezent la emisiune, despre care structuri este vorba. „MAI”, a răspuns deputatul PAS.

„Și MAI va aduce oameni?”, a întrebat Costiuc. „MAI va asigura siguranța cetățenilor la acest eveniment”, a reacționat Istratii.

„PAS nu va plăti transport pentru acest eveniment și sunt sigur că vor veni foarte mulți cetățeni. (…) Când a fost adunarea națională la crearea statului Republica Moldova au venit cetățenii și pe jos, din toate raioanele țării, și și-au exprimat opinia în PMAN. Sunt sigur că și acum cetățenii vor veni să-și arate opțiunea parcursului european al țării noastre”, a adăugat parlamentarul.

„Cu același succes, cei care au venit pe jos în mare parte au mers mai departe și au ajuns în Europa. Acei care au mers pe jos, copiii lor au plecat în Europa”, a conchis Vasile Costiuc.

***

Maia Sandu a anunțat despre convocarea, pentru data de 21 mai, a Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Președinta a declarat că evenimentul are drept scop ca cetățenii să spună că întregii lumi că sunt europeni, iar UE este calea aleasă de ei. Ulterior, șefa statului a comunicat jurnaliștilor cine se va ocupa de organizarea Adunării.

Mai multe partide din Moldova au declarat că vor participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Unele au spus că vor decide în dependență de discuțiile care le vor avea cu „autorul acestei inițiative”, altele au declarat că vor veni la eveniment „dar cu o altă poziție”. Un partid a anunțat că va participa la Adunare și va „reitera în fața poporului susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova”, în același timp va cere demisia Maiei Sandu și PAS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: