Cum vor putea merge la votare moldovenii din Italia? Precizările Consulatului Moldovei din Milano
Full Article 2 minutes read

Cum vor putea merge la votare moldovenii din Italia? Precizările Consulatului Moldovei din Milano

Autoritățile italiene centrale au confirmat oficial că deplasarea și accesul la secțiile de votare pentru alegerile președintelui Republicii Moldova din 15 noiembrie 2020, va fi permisă cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv în zonele cu circulație restricționată (zonele portocalii și roșii). Totuși, alegătorii vor trebui să prezinte, în mod obligatoriu, o declarație pe proprie răspundere (autodichiarazione) către organele de poliție la efectuarea controlului.

Precizările au fost făcute de către Consulatul Republicii Moldova la Milano, în contextul restricțiilor impuse de autoritățile italiene din cauza pandemiei de coronavirus.

Declarația poate fi descărcată AICI. De asemenea, aceasta poate fi găsită pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice sau poate fi solicitată direct de la funcționarul de poliție în momentul efectuării controlului.

În declarația pe proprie răspundere (autodichiarazione) trebuie să introduceți datele personale, iar la motivul deplasării să fie indicat “voto Elezioni Presidenziali Moldova-15 novembre” – conform modelului din această postare.

Adresele secțiilor de votare pe teritoriul Italiei le găsiți în postarea anterioară a Consulatului General, care poate fi accesată AICI.

În cadrul ședinței guvernului din 11 noiembrie, ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a dat asigurări că în turul doi al scrutinului prezidențial vor fi deschise același număr de secții de votare în afara țării, identic cu cel din primul tur al alegerilor.

***

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 15 noiembrie. Cei doi candidați care au acces în turul doi sunt Igor Dodon și Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: