Curtea de Apel a anulat pornirea urmăririi penale pe numele fostului președinte CSJ, Ion Druță. Procuratura a rămas surprinsă
Full Article 2 minutes read

Curtea de Apel a anulat pornirea urmăririi penale pe numele fostului președinte CSJ, Ion Druță. Procuratura a rămas surprinsă

Curtea de Apel a anulat permisiunea de a deschide un dosar penal împotriva fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Drută. Procuratura a numit „neașteptată” și a subliniat că „nu s-a mai ciocnit cu astfel de practici.”

Ion Druță a contestat decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la Curtea de Apel, potrivit căreia consiliul a permis Procuraturii Generale să deschidă un dosar penal împotriva sa.

Menționăm că CSM a luat această decizie în urmă cu mai mult de un an – pe 24 octombrie 2019.

Decizia Curții de Apel poate fi contestată în termen de 30 de zile la CSJ.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a numit această decizie „neașteptată”. „Este o soluție surprinzătoare și neașteptată. Procuratura nu s-a mai ciocnit cu astfel de practici. Așteptăm decizia motivată pentru a face cunoștință cu temeiurile și motivația instanței de apel, după care vom decide asupra perspectivelor de contestare”, – a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, pentru NM.

Menționăm că Ion Druță este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Cauza penală a fost inițiată după ce Serviciul de Informații și Securitate a analizat proprietățile dobândite de membrii familiei Druță, în anii 2016-2019, fiind constatată „o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate”. În ultimii trei ani, în declarațiile de avere și interese, Ion Druță nu a indicat însă faptul că ar fi achiziționat bunuri.

Amintim că, pe 23 ianuarie, prin decizia comisiei de profil, Ion Druță a obținut licența de avocat. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: