(UPDATE) CA Chișinău a declarat inadmisibilă contestația deciziei CEC, depusă de Tauber. Avocații merg la CSJ
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) CA Chișinău a declarat inadmisibilă contestația deciziei CEC, depusă de Tauber. Avocații merg la CSJ

Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă acțiunea prin care avocații Marinei Tauber au contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC), prin care s-a cerut excluderea din cursa electorală. 

UPDATE (18:14) Avocații Marinei Tauber vor ataca la Curtea Supremă de Justiție hotărârea Curții de Apel Chișinău. Informația a fost confirmată pentru NM de către deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov.

Ședința de judecată nu a avut loc, întrucât acțiunea a fost declarată inadmisibilă.

Demersul a fost depus în după-amiaza, de 2 decembrie. Marina Tauber a calificat hotărârea CEC ca fiind nefondată și a cerut instanței anularea acesteia.

„Analizând motivarea hotărârii CEC din 1 decembrie, s-a constatat că organul electoral a emis un act administrativ individual ilegal. Prin urmare, avocații consideră că Partidul „ȘOR” este vătămat în drepturile sale”, se arată în cererea de chemare în judecată. (UPDATE) CA Chișinău a declarat inadmisibilă contestația deciziei CEC, depusă de Tauber. Avocații merg la CSJ

cac.instante.justice.md 

 

Hotărârea CEC privind anularea înregistrării candidatului Partidului „ȘOR” în alegerile locale noi din Bălți a fost adoptată miercuri, 1 decembrie, și a fost votată de 6 membri CEC din cei 8 prezenți la ședință. Potrivit raportorului, Pavel Postică, Marina Tauber ar fi depășit plafonul maxim de cheltuieli permise în campania electorală.

Solicitarea CEC va fi examinată de Judecătoria Bălți vineri, 3 decembrie.

Amintim că în seara de 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul „ŞOR” la funcția de primar al municipiului Bălți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: