Curtea de Apel Chișinău va examina pe 10 iunie contestațiile depuse împotriva deciziei CEC privind secțiile de votare din străinătate
Full Article 2 minutes read

Curtea de Apel Chișinău va examina pe 10 iunie contestațiile depuse împotriva deciziei CEC privind secțiile de votare din străinătate

Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au amânat pentru data de 10 iunie examinarea contestațiilor depuse de patru concurenți electorali împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind secțiile de votare din străinătate. 

Judecătorii au anunțat că pe lângă plângerea depusă de Blocul electoral „Renato Usatîi”, alți trei concurenți electorali au contestat decizia CEC. Este vorba despre Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Unității Naționale.

De asemenea, șeful CEC, Dorin Cimil, a cerut amânarea examinării plângerii, pentru ca Comisia Electorală Centrală să reușească să se pregătească.

Participanții la proces au căzut de acord cu acest lucru. Astfel, examinarea contestațiilor va continua pe data de 10 iunie, începând cu ora 9:00.

Precizăm că pe 5 iunie, CEC a stabilit organizarea a 139 de secții de votare pentru diasporă. Deși proiectul prevedea deschiderea a 162 de secții de votare, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi a propus micșorarea numărului acestora.

În aceeași zi, șefa statului, Maia Sandu, a somat CEC să-și revadă decizia.

Astăzi, 7 iunie, mai multe partide politice, dar și susținători ai acestora, participă la un protest în fața CEC. Manifestanții solicită conducerii CEC să anuleze hotărârea privind deschiderea unui număr de 139 de secții de votare în diaspora, și nu 190, așa cum a propus Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: