Datorită procurorilor, un bărbat din Telenești, învinuit de omor, va sta la închisoare 30 de ani în loc de 13
Full Article 2 minutes read

Datorită procurorilor, un bărbat din Telenești, învinuit de omor, va sta la închisoare 30 de ani în loc de 13

Un bărbat de 31 de ani din raionul Telenești, învinuit de omor săvârșit cu deosebită cruzime își va petrece următorii 30 de ani după gratii. Sentința a fost pronunțată de Curtea de Apel Chișinău, urmare a apelului procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Telenești. Prima instanță, Judecătoria Orhei, a decis în iunie 2021, să îl condamne pe inculpat la 13 ani și 4 luni de închisoare.

Prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău din 15 februarie 2023, a fost admis apelul procurorilor, casată parțial sentința primei instanțe, cu pronunțarea unei noi hotărâri, prin care inculpatului i-a fost aplicată o pedeapsă mai aspră sub formă de închisoare pe un termen de 30 de ani.

În seara de 14 noiembrie 2020, condamnatul, aflându-se împreună cu al doilea făptuitor și victima în beciul din gospodăria unui consătean, au consumat băuturi alcoolice. În rezultatul unui conflict, făptuitorii, au dus victima la gunoiștea din extravilanul unui sat din raionul Telenești. Acolo, cei doi l-au lovit de mai multe ori cu capul de un stâlp din beton, apoi i-au mai aplicat lovituri cu pumnii și picioarele.

Ulterior, cei doi l-au strangulat pe bărbat cu o funie și în timp ce acesta era încă în viață, l-au acoperit cu iarbă uscată și i-au dat foc. Conform raportului de expertiză judiciară, moartea victimei a fost una violentă, agentul producerii fiind temperatura înaltă.

Condamnatul a pledat nevinovat. Sentința este definitivă, dar poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 de zile.

De menționat că cel de-al doilea făptuitor și-a recunoscut vinovăția, cauza penală în privința acestuia fiind disjunsă într-o procedură separată. Astfel, anterior, prin sentința Judecătoriei Orhei, sediul Rezina din 10 iunie 2021, acesta a fost condamnat la închisoare pe un termen de 13 ani și 3 luni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: