„De 9 ori mai puțin decât concertul Guvernului”. Ceban a comentat cheltuielile pentru concertul Chișinău Youth Fest
Full Article 3 minutes read

„De 9 ori mai puțin decât concertul Guvernului”. Ceban a comentat cheltuielile pentru concertul Chișinău Youth Fest

Edilul Ion Ceban a fost întrebat cât a costat organizarea evenimentului „Chișinău Youth Fest”, desfășurat în ajun în centrul capitalei. Potrivit Rise Moldova, concertul a costat municipalitatea 1,5 milioane de lei. Ceban nu a comunicat cifre în acest sens, însă a precizat că „datele exacte vor fi publicate în viitorul foarte apropiat”. Totodată a ținut să adauge că „cifra este de 9 ori mai mică decât concertul organizat de către Guvern de Ziua Independenței”. 

La ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, Ceban a fost întrebat dacă confirmă investigația jurnaliștilor că evenimentul „Chișinău Youth Fest 2024” a costat municipalitatea 1,5 milioane de lei.

„Cifra este de 9 ori mai mică decât concertul organizat de către Guvern de Ziua Independenței. (…) Ceea ce este important, spre diferență de ceea ce a făcut Guvernul și nu s-a prea relatat în mass-media, este licitație publică cu informație publică în baza unui concurs public, adjudecat acest proiect-program”, a răspuns Ceban.

Cu privire la costul evenimentului din ajun, Ceban a comunicat: „Datele exacte cu cifrele exacte, dacă vă interesează, vor fi publicate în viitorul foarte apropiat”.

Potrivit lui Ceban, evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale a reunit peste 100 000 de tineri.

Pe 22 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc „Chișinău Youth Fest 2024”. La evenimentul, organizat de Primăria capitalei, au cântat următorii artiști: Babasha, The Urs, Smiley, Delia, Lupii lui Calancea cu Guz și Carla’s Dreams.

Potrivit Rise Moldova, concertul a costat bugetul public peste 1,5 milioane de lei. „Deși se află la a treia ediție, pentru desfășurarea lui, municipalitatea a organizat, în premieră, licitație publică. Pentru a evita procedura, anii trecuți a contractat direct mai multe companii și persoane fizice cu care a semnat contracte de mică valoare. În acest an, compania câștigătoare a fost DVV SHOW SRL, care a și propus cel mai mic preț. Anterior, firma a mai fost implicată în organizarea Chișinău Youth Fest. În 2022, a fost contractată pentru a asigura evenimentul cu echipament, iar în 2023 – pentru organizare artistică și muzicală. Primăria i-a plătit atunci 145 de mii de lei și, respectiv, 260 de mii de lei”, a comunicat publicația.

***

Menționăm în acest context că publicația Rise Moldova a calculat și cât ne-a costat cele 3 zile de concert, organizate de Guvern, cu ocazia celor 33 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Aproape 10 mln de lei – au comunicat jurnaliștii. Publicația a descoperit că autoritățile nu au organizat o licitație publică pentru concertul de Ziua Independenței și că a fost contractată direct o companie care se ocupă de organizarea spectacolelor. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: