De astăzi, cafenelele și restaurantele își reiau activitatea. Ce reguli trebuie să urmeze vizitatorii
Full Article 2 minutes read

De astăzi, cafenelele și restaurantele își reiau activitatea. Ce reguli trebuie să urmeze vizitatorii

Începând de luni, 15 iunie, instituțiile de alimentație publică își reiau activitatea. Cu toate acestea, în contextul pandemiei de COVID-19, atât administratorii localurilor, cât și vizitatorii vor trebui să respecte mai multe reguli stricte.

Astfel, administratorii cafenelelor, barurilor și restaurantelor vor avea grijă să efectueze dezinfecția utilajului de lucru, a suprafețelor și a spațiilor de depozitare, producere și deservire; vor monitoriza starea de sănătate a angajaților și vor asigura măsurarea temperaturii la începutul fiecărei zi de muncă, vor asigura angajații cu echipament de protecție, vor instala la intrarea în local dezinfectanți de mâini pe bază de alcool; locurile de preluare a comenzilor și casele vor fi dotate cu ecrane de protecție.

Totodată, fiecărui vizitator îi va fi verificată temperatura corpului și se va asigura distanța minimă de 1,5 metri între fiecare persoană, permițându-se aflarea la masă a maximum 4 persoane (excepție fac membrii familiei). După fiecare client se vor dezinfecta mesele, iar spațiile de lucru ale angajaților vor fi dezinfectate la fiecare 2 ore de lucru.

La rândul lor, vizitatorii sunt îndemnați să respecte și ei câteva reguli simple: 
-Păstrați distanța socială de minim 1 m.
-Evitați aglomerațiile
-Respectați eticheta tusei
-Spălați și dezinfectați mâinile cât mai des posibil
-Purtați mască

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat și un mesaj pentru vizitatori:

„Vă îndemnăm să respectați măsurile de protecție pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19. De comportamentul nostru depinde evoluția pandemiei de mai departe. Împreună putem salva vieți”, se arată în acesta.

Amintim că, potrivit legii, nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică se pedepsește cu amendă de la 22 500 lei la 25 000 de lei aplicată persoanei fizice, și de la 50 000 lei la 75 000 lei aplicată persoanei juridice.

Începând de mâine, 15 iunie, își reiau activitatea instituțiile de alimentație publică.Stimați cetățeni, Vă îndemnăm…

Gepostet von Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova am Sonntag, 14. Juni 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: