De astăzi, locuitorii Republicii Moldova achită cu peste 3 lei mai puțin pentru gaz
Full Article 1 minutes read

De astăzi, locuitorii Republicii Moldova achită cu peste 3 lei mai puțin pentru gaz

De astăzi, locuitorii Republicii Moldova vor achita cu peste 3 lei mai puțin pentru un metru cub de gaze consumate. Se întâmplă după ce decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind micșorarea tarifului a fost publicată în Monitorul Oficial, din 23 februarie.  

Amintim că ANRE a decis, în ședința din 21 februarie, să scadă tariful la 13,39 lei/m3 (fără TVA), ceea ce înseamnă că în facturi prețul pentru un metru cub de gaze naturale va fi de 14,47 lei, cu TVA inclus.

Potrivit deputatului PAS Radu Marian de această micșorarea a prețului vor beneficia aproximativ 374 mii consumatori care sunt în categoriile primare de compensații (au deja un tarif mai mic decât cel aprobat azi), precum și cei care nu s-au înscris în programul de compensații.

Până acum, consumatorii casnici achitau un preț de 16,73 lei (fără TVA) pentru un metru cub de gaze naturale consumate sau 18,07, cu TVA inclus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: