Iarna trece, gazul se ieftinește. ANRE a aprobat tarifele noi pentru gaz
Full Article 1 minutes read

Iarna trece, gazul se ieftinește. ANRE a aprobat tarifele noi pentru gaz

Consumatorii casnici din Republica Moldova vor achita cu peste 3 lei mai puțin pentru fiecare metru cub de gaze naturale consumate. Se întâmplă după ce ANRE a decis să scadă tariful la 13,39 lei/m3 (fără TVA), ceea ce înseamnă că în facturi prețul pentru un metru cub de gaze naturale va fi de 14,47 lei, cu TVA inclus.

Potrivit deputatului PAS Radu Marian de această micșorarea prețului vor beneficia aproximativ 374 mii consumatori care sunt în categoriile primare de compensații (au deja un tarif mai mic decât cel aprobat azi) și cei care nu s-au înscris în programul de compensații.

Hotărârea a fost aprobată în ședința din 21 februarie, prin vot unanim. Aceasta va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Ultima dată, prețul pentru gaz a fost redus în iunie 2023. În prezent, pentru un metru cub de gaze naturale, consumatorii casnici achită un preț de 16,73 lei (fără TVA), sau 18,07, cu TVA inclus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: