De astăzi, Moldova are două surse de aprovizionare cu gaze. Precizările lui Vadim Ceban
Full Article 1 minutes read

De astăzi, Moldova are două surse de aprovizionare cu gaze. Precizările lui Vadim Ceban

De astăzi, Moldovagaz achiziționează gaze naturale din două surse, iar consumul zilnic al Republicii Moldova în luna decembrie va fi de 9,2 milioane de metri cubi. Declarația a fost făcută de președintele Consiliului de administrație al companiei, Vadim Ceban. 

„5,7 milioane de metri cubi vor fi furnizate de Gazprom în conformitate cu actualul contract și conform volumelor aprobate pentru luna decembrie. Acest volum va fi destinat integral către Tiraspoltransgaz, inclusiv pentru producerea de energie electrică de către MGRES pentru consumatorii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a precizat Ceban.

La fel, începând de astăzi, Moldovagaz va achiziționa gaze naturale de la Energocom. Potrivit lui Vadim Ceban, conform nominalizărilor zilnice, este vorba despre 3,5 milioane de metri cubi pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului.

„Astfel, consumul total zilnic al Republicii Moldova în luna decembrie va fi, conform calculelor preliminare, 9,2 milioane metri cubi de gaze naturale”, a conchis președintele Consiliului de administrație al companiei Vadim Ceban, pe Telegram.

***

Amintim că România a început pe 3 decembrie, exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: