De astăzi, sunt reguli noi de intrare în Austria. Se prezintă sau doza booster sau test pentru COVID-19
Full Article 2 minutes read

De astăzi, sunt reguli noi de intrare în Austria. Se prezintă sau doza booster sau test pentru COVID-19

Autorităţile din Austria au revizuit condiţiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de COVID-19. Începând de luni, 20 decembrie, intrarea pe teritoriul austriac este permisă cu prezentarea unor documente privind vaccinarea sau trecerea prin boală, informează Digi24. 

Persoanele vaccinate cu schema completă trebuie să prezinte un certificat de vaccinare cu un vaccin autorizat şi dovada efectuării dozei booster, iar cele care nu au doza booster trebuie să prezinte un certificat de vaccinare şi rezultatul negativ al unui test PCR, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor.

De asemenea, persoanele vindecate vor prezenta un document care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării şi pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare şi rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor.

Persoanelor vaccinate sau vindecate care nu prezintă rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuării dozei a 3-a/booster li se aplică măsura carantinei pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată de îndată ce persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre aceste condiţii trebuie să se înregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) şi vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, începând cu ziua a cincea, dacă persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt exceptate de la noile măsuri următoarele categorii de persoane: minorii cu vârsta de până la 12 ani; persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate şi care prezintă documente justificative în acest sens; femei însărcinate, membrii personalului misiunilor diplomatice, consulare sau ai organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii acestora de familie cu care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

Noile măsuri nu modifică condiţiile de tranzit, iar în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, autorităţile austriece pot adopta măsuri suplimentare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: