De azi, toate școlile din București sunt închise, iar masca este obligatorie și în exterior
Full Article 2 minutes read

De azi, toate școlile din București sunt închise, iar masca este obligatorie și în exterior

Începând de astăzi, în capitala României au fost impuse restricții dure, pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19. Printre măsurile luate se numără trecerea elevilor la învățământul online și obligativitatea de a purta mască atât în spațiile închise, cât și în exterior, scrie Digi24. Deciziile sunt valabile pentru 2 săptămâni, iar cei care nu se vor conforma riscă amenzi.

x

Nivelul de răspândire a coronavirusului în municipiul București este ridicat – peste 3 la mia de locuitori.

1. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise;

2. Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în „Scenariul Roșu”.

3. Toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Aceste măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie, ceea ce înseamnă că vor dura cel puțin până la 2 noiembrie inclusiv, când se va face o nouă evaluare a situației.

Activitatea desfășurată în creșe și after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale, precizează autoritățile.

De asemenea, desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

Persoanele care nu se vor conforma riscă amenzi de la 500 de lei (circa 100 de euro).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: