„De ce nu a ajuns nimic la primărie?”. Ion Ceban vrea să numere banii adunați de guvern de la donatorii străini
Full Article 2 minutes read

„De ce nu a ajuns nimic la primărie?”. Ion Ceban vrea să numere banii adunați de guvern de la donatorii străini

Primarul Ion Ceban va scrie un demers către Guvernul Republicii Moldova prin care va solicita crearea unui „Comitet de utilizare a banilor”. Instituția va avea drept scop să raporteze cetățenilor cum sunt cheltuiți banii din partea Uniunea Europeană. Edilul a venit cu această propunere, după ce autoritățile nu s-ar fi împărțit cu banii europenilor cu Primăria Chișinău.

„Chișinăul nu a avut ajutoare financiare externe în acest sens, doar prin parteneriatele pe care le avem fie că sunt interne sau externe, am reușit să facem diferite proiecte. Ne-am fi dorit și noi să înțelegem unde a ajuns acel un miliard de euro, care a venit în Republica Moldova. Cel puțin așa s-a vehiculat de la tribunele înalte și să ajungă ceva bani și pentru proiectele din Chișinău. Cred că jumătate din populația Republicii Moldova, care este stabilită aici, merită să fi ajuns ceva din acel miliard de euro și pe la ei, care așa și nu înțelegem unde este”, a declarat Ion Ceban.

Primarul general solicită un comitet special, care va raporta cetățenilor cum sunt cheltuiți banii.

„Am rugat și vă rog foarte mult să facem acel demers oficial, unde a ajuns un miliard de euro din granturi și credite, care sunt granturi și care sunt credite, din partea Uniunii Europene. Concret pe care domenii, ce a fost finanțat, ca să cunoaștem și noi și cetățenii. Este important să facem și un Comitet de utilizare a banilor, care vin în Republica Moldova, ca toată lumea să fie conștientă pe ce se cheltuie, care sunt împrumuturi, în ce condiții sunt aceste împrumuturi și ce s-a realizat exact. Este banul public, sunt banii pe care trebuie să-i întoarcă cetățenii Republicii Moldova și cred că este natural să cunoaștem și noi aceste subiecte”, a adăugat edilul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: