De dimineață, mașinile cu numere transnistrene nu sunt lăsate să intre în Ucraina
Full Article 2 minutes read

De dimineață, mașinile cu numere transnistrene nu sunt lăsate să intre în Ucraina

Mașinile cu numere de înmatriculare transnistrene nu sunt lăsate să intre în Ucraina, informează postul de televiziune TSV pe 1 septembrie. 

Potrivit jurnaliștilor de la Tiraspol, nicio cursă spre Odesa nu a fost lăsată să treacă frontiera cu Ucraina. Pasagerii au traversat vama singuri, iar apoi și-au continuat în mod independent drumul spre destinație.

Presa din stânga Nistrului mai scrie că toate cursele spre Rusia sunt efectuate de transportatorii străini.

***

Începând cu 1 septembrie, autoritățile ucrainene nu permit accesul pe teritoriul țării a mijloacelor de transport cu plăci de înmatriculare transnistrene. Biroul Politici de Reintegrare a solicitat, repetat, amânarea restricțiilor până pe 10 ianuarie 2022, întrucât doar 5% din numărul total al autovehiculelor din regiunea transnistreană au fost înmatriculate cu plăci neutre.

Pe de altă parte, autoritățile de la Kiev au anunțat, într-un comunicat de presă, că intenția de a restricționa intrarea pe teritoriul Ucrainei a mașinilor cu numere transnistrene rămâne în vigoare. Zilele trecute, Serviciul Vamal Odesa a anunțat că Ucraina a amânat până anul viitor obligația pentru șoferii din regiunea transnistreană de a avea numere de înmatriculare neutre, pentru a putea merge în statul vecin. Ulterior, Serviciul Vamal al Ucrainei a dezmințit informația.

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a declarat în cadrul unei conferințe de presă că va cere explicații de la Guvernul Ucrainei și de la participanții la negocieri în format „5+2”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: