Cer să fie vaccinați în mod prioritar pentru COVID-19. Declarația Consiliului internațional al asistenților medicali
Full Article 2 minutes read

Cer să fie vaccinați în mod prioritar pentru COVID-19. Declarația Consiliului internațional al asistenților medicali

Consiliul internațional al asistenților medicali (ICN) a publicat luni, 27 iulie, o declarație prin care solicită guvernelor țărilor din întreaga lume ca asistenților medicali să li se acorde prioritate după ce va fi disponibil vaccinul COVID-19. Howard Catton, directorul executiv al ICN, a declarat că pandemia încă nu a atins apogeul și că urmează al doilea val al acesteia.

„Acesta este lucrul corect din punct de vedere moral și etic pentru lucrătorii de asistență medicală de prim rang, dar și pentru a proteja sistemele de asistență medicală care sunt amenințate de pandemia în curs de desfășurare, care încă nu a atins apogeul și să se pregătească pentru amenințarea unui al doilea val”, a declarat directorule executiv al ICN.

ICN a estimat că 8% din totalul cazurilor COVID-19 se numără printre lucrătorii din domeniul sănătății, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că ar putea ajunge până la 10%, ceea ce înseamnă 1,5 milioane de cazuri și în creștere. Pericolul este departe de a se termina și ICN încă primește rapoarte îngrijorătoare din partea Asociațiilor Naționale de Asistenți Medicali cu privire la lipsa testării, lipsa echipamentului de protecție personală de calitate adecvată (PPE), sisteme de asistență medicală sub presiune extremă și personalul care lucrează ore lungi și se confruntă cu un nivel ridicat de stres, se mai arată în declarație.

DECLARAȚIA CONSILIULUI INTERNAȚIONAL AL ASISTENȚILOR MEDICALI CĂTRE GUVERNELE ȚĂRILOR DIN ÎNTREAGA LUMEAsistenților…

Posted by Asociația de Nursing din Republica Moldova on Monday, 27 July 2020

„Angajatorii datorează asistenților medicali o datorie de îngrijire și nu ar trebui să fie niciodată expuși niciunui risc inutil în timpul muncii lor. Asistenții au drepturi umane, inclusiv dreptul de a fi în siguranță la locul de muncă. Cu toate acestea, asistenții din întreaga lume au relatat despre deficiențele de EIP, o deficiență de testare, intensitatea și presiunea în care lucrează și lipsa unui suport adecvat de sănătate mintală. Toate exemple clare despre situația în care guvernele au încetinit sau nu au acordat prioritate lucrătorilor din sănătate”, a mai spus Cotton.

Amintim că, în prezent, în mai multe state se desfășoară studii în vederea elaborării unui vaccin pentru COVID-19. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la izbucnirea pandemiei, în Republica Moldova s-au infectat cu COVID-19 peste 3 000 de lucrători medicali, inclusiv medici și asistenți medicali.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: