Demisie răsunătoare în Comisia Vetting, care verifică integritatea celor care aspiră la funcția de judecător la CSJ
Full Article 2 minutes read

Demisie răsunătoare în Comisia Vetting, care verifică integritatea celor care aspiră la funcția de judecător la CSJ

Unul dintre cei trei membri internaționali ai Comisiei Vetting, care verifică integritatea candidaților care aspiră la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), demisionează din funcție. Este vorba despre Maria Giuliana Civinini. Informația a fost confirmată oficial de Comisia Vetting, pe 29 martie.  

Potrivit sursei citate, Maria Giuliana Civinini l-a anunțat deja pe președintele Parlamentului, Igor Grosu, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Veronica Roșca și pe președintele Comisiei Vetting, Scott Bales, despre intenția sa de a demisiona din data de 15 mai, curent.

„Într-o scrisoare adresată Parlamentului, doamna Civinini a declarat că a fost o onoare să facă parte din Comisia Vetting și că este recunoscătoare pentru această oportunitate”, anunță Comisia Vetting.

Potrivit sursei, un nou membru poate fi numit de Parlament conform prevederilor Legii 65/2023.

Membra Comisiei Vetting, care și-a anunțat intenția de a demisiona din funcție, este judecătoare în demisie cu peste 40 de ani de experiență în sistemul judiciar italian, inclusiv în calitate de președinte al Tribunalului din Pisa și membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Comisia anunță că președintele Scott Bales i-a mulțumit Mariei Giuliana Civinini pentru contribuția sa în activitatea Comisiei Vetting, începând cu adoptarea Regulamentului de organizare și funcționare a Comisiei și pe tot parcursul procesului de evaluare.

Menționăm că Comisia de evaluare a integrității candidaților ce aspiră la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție este constituită din 6 membri, numiți cu votul a 3/5 din deputații aleși. Trei membri, cetățeni ai Republicii Moldova, numiți la propunerea fracțiunilor parlamentare, iar alți trei – la propunerea partenerilor de dezvoltare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: