Deputați danezi, așteptați în Moldova. Pe agendă – întrevederi cu Grosu, Sandu și Popescu
Full Article 1 minutes read

Deputați danezi, așteptați în Moldova. Pe agendă – întrevederi cu Grosu, Sandu și Popescu

O delegație a Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul Regatului Danemarcei întreprinde o vizită de lucru, în Republica Moldova. Oficialii danezi se vor afla în țara noastră în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie. Ulterior, aceștia vor efectua o vizită și în țara vecină, Ucraina, anunță Legislativul.

Potrivit sursei citate, pe agenda parlamentarilor danezi figurează întrevederi cu conducerea Republicii Moldova. Delegația va avea o întrevedere cu președintele Parlamentului, Igor Grosu și un grup de deputați.

Agenda include o întrevedere, inclusiv, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, precum și discuții cu unii membri ai Guvernului – vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Parlamentul anunță că în cadrul vizitei vor fi abordate mai multe subiecte de actualitate, printre care figurează situația de securitate din regiune, cooperarea moldo-daneză și parcursul european al Republicii Moldova.

Relațiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Regatul Danemarcei au fost stabilite la 20 ianuarie 1992.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: