Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului armat de la Universitatea din Perm
Full Article 2 minutes read

Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului armat de la Universitatea din Perm

În debutul ședinței din 23 septembrie, deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului armat care s-a produs la Universitatea de Stat din orașul Perm, Federația Rusă, soldat cu 6 morți și peste 40 de răniți. Propunerea a venit din partea deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a transmis un mesaj de condoleanțe Valentinei Matvienko, președintele Consiliului Federației Adunării Federale a Federației Ruse, și lui Veaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse.

„Transmit sincere condoleanțe familiilor care și-au pierdut copiii sau rudele și le doresc recuperare grabnică celor răniți. Republica Moldova este alături de cetățenii ruși în aceste momente cumplite”, a menționat Igor Grosu.

Pe 20 septembrie, un student de 18 ani a Facultății de Drept Timur Bekmansurov a intrat pe teritoriul campusului Universității de Stat din Perm și a ucis 6 oameni, rănind alte câteva zeci cu o armă HUGLU de calibrul 12/76. Paznicul nu a reușit să apese butonul de alarmă și a fost împușcat mortal printre primii. În timpul reținerii, atacatorul a fost rănit.

Înainte de a comite atacul, Bekmansurov  a scrie pe pagina sa de pe o rețea de socializare că este motivat de ura față de sine și cei din jur și că a plănuit demult întreaga acțiune.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: