Deputații care vor să se vaccineze, chemați să anunțe Secretariatul Parlamentului. Reacția PAS și PSRM
Full Article 3 minutes read

Deputații care vor să se vaccineze, chemați să anunțe Secretariatul Parlamentului. Reacția PAS și PSRM

Secretariatul Parlamentului va crea o listă a persoanelor din cadrul instituției, dispuse să fie imunizate anti-COVID-19. Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și liderul fracțiunii Partidul Socialiștilor (PSRM) Corneliu Furculița au anunțat că pledează împotriva includerii parlamentarilor în categoria prioritară pentru vaccinare.

Secretariarul Parlamentului a anunțat că a început să întocmească lista persoanelor dispuse să fie imunizate împotriva coronavirusului. Deputatul PAS Dumitru Alaiba a publicat o scrisoare îm acest sens, pe care a primit-o pe mail. Coform acesteia, lista urmează să fie definitivată până pe 12 aprilie. Aleșilor poporului ar urma să le fie administrat serul AstraZeneca.

„Deputații – înaintea tuturor. Greață și dezgust”, a scris Alaiba.

Deputații – înaintea tuturor.
Greață și dezgust.

Publicată de Dumitru Alaiba pe Joi, 8 aprilie 2021

La scurt timp, Sceretariatul Parlamentului a publicat un comunicat prin care argumentează că  acțiunea este o etapă preparatorie necesară și recomandată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale întru estimarea numărului necesar de doze, modalitatea și graficul de vaccinare.

„Procedura propriu-zisă va avea loc în conformitate cu planul de vaccinare stabilit de ministerul de profil. În acest context, corpul de deputați și angajați ai Secretariatului Parlamentului au fost informați despre acest exercițiu și rugați să-și exprime disponibilitatea de a fi sau nu vaccinați”, se arată în declarație.

A venit cu o reacție și liderul fracțiunii parlamentare a PSRM Corneliu Furculiță.

„Deputații socialiști cred că fiecare dintre parlamentari trebuie să se vaccineze anti-COVID-19 în etapa în care îi vine rândul în mod obișnuit, ca și în cazul altor cetățeni ai țării noastre. În cazul în care în Parlament sunt deputați care se încadrează în grupul cetățenilor care urmează să fie vaccinați în etapa a doua, inițiată deja la nivel de țară, aceștia trebuie să o facă la invitarea persoanelor responsabile de procesul de vaccinare. Fracțiunea PSRM subliniază că deputații nu trebuie să aibă prioritate în procesul de imunizare”, a scris Furculiță.

Ca urmare a mesajului adresat de Secretariatul General al Parlamentului către deputați și angajații instituției…

Publicată de Corneliu Furculita pe Joi, 8 aprilie 2021

 

***

De la începutul pandemiei și până în prezent, 145 de persoane, inclusiv deputați și angajați ai Secretariatului Parlamentului, au fost infectați cu noul tip de coronavirus.

Precizăm că cel puțin 5 deputați moldoveni s-au vaccinat anti-Covid în România, datorită faptului că dețin și cetățenia acestei țări. Este vorba despre deputații Octavian Țîcu, Iurie Reniță, Maria Ciobanu, Andrian Candu, Monica Babuc.

Iar deputatul Partidului Democrat Ion Leucă a recunoscut că a fost imunizat în spitalul din Glodeni. Asta în pofida faptului că la momentul respectiv erau imunizate persoanele incluse în prima etapă de imunizare, cele implicate în lupta cu coronavirusul.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: