Deputații donează pentru sinistrații din Turcia: PAS și un independent – o zi de salariu, BCS – trei zile
Full Article 2 minutes read

Deputații donează pentru sinistrații din Turcia: PAS și un independent – o zi de salariu, BCS – trei zile

Ședința Parlamentului din 16 februarie a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor din Turcia și Siria, dar și un mesaj de mulțumire pentru salvatorii moldoveni care au participat la misiunea de căutare-salvare.

Speakerul Igor Grosu le-a mulțumit celor angajați ai IGSU care au plecat în Turcia pentru a ajuta la înlăturarea consecințelor cutremurului devastator, soldat cu peste 40 000 de morți și distrugeri de miliarde. Grosu a amintit că Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru donații.

Fracțiunea PAS din legislativ a anunțat că va dona o zi de salariu pentru sinistrați. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) s-a alăturat inițiativei și a anunțat că va dona suma care urma să le revină pentru trei zile de lucru. Și deputatul independent Gaik Vartanean va dona o zi de salariu, în semn de solidaritate.

Amintim că 55 de salvatori din Republica Moldova, însoțiți de 2 câini de căutare, au participat la înlăturarea consecințelor cutremurului devastator din Turcia. Pe parcursul celor 7 zile de muncă, salvatorii moldoveni au reușit să scoată din ruine viu și nevătămat un băiat în vârsta de 3 ani, după ce acesta s-a aflat în dărâmăturile unui bloc avariat mai mult de 4 zile. De asemenea, au efectuat lucrări de evaluare a clădirilor și recuperarea cadavrelor, formând grupuri mixte cu salvatori din Ungaria, Mexic, Olanda și Turcia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: