Deputații Partidului „ȘOR” vor boicota și astăzi ședința plenară a Parlamentului
Full Article 2 minutes read

Deputații Partidului „ȘOR” vor boicota și astăzi ședința plenară a Parlamentului

Fracțiunea Partidului „ȘOR” va  boicota și pe 22 decembrie ședința Parlamentului. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă, în care se menționează că agenda de astăzi „nu include proiecte de lege benefice pentru cetățeni”.

Deputații formațiunii au criticat proiectul legii bugetului de stat pentru anul viitor, despre care susțin că ar fi fost elaborat și aprobat în mare grabă atât în Guvern, cât și în Parlament.

„Fracțiunea Partidului „ȘOR” nu a participat și nici nu are de gând să participe la luarea unor decizii antipopulare și nu va legitima abuzurile flagrante ale regimului PAS. Reafirmăm sprijinul plenar pentru programul prezentat de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, privind atragerea în țară a unor investiții de 10 miliarde de euro, și considerăm că acesta este una dintre soluțiile reale de salvare a țării de la criza în care a băgat-o guvernarea PAS. De asemenea, insistăm asupra organizării alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate, dar și pentru tragerea la răspundere a tuturor celor care reprezintă astăzi guvernarea, care comit ilegalități și condamnă poporul la sărăcie, frig și foame”, se arată în declarație.

Amintim că, la începutul lunii decembrie, cinci deputați din Parlamentul Republicii Moldova au fost sancționați pentru absențele nemotivate de la ședințele Legislativului și comisiilor permanente.

Pentru absență fără motiv întemeiat pe parcursul lunii noiembrie de la şedinţele Parlamentului și ale comisiilor permanente au fost sancționați, prin reținerea a 75% din salariu şi din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” – Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan și Denis Ulanov. La fel a fost sancționat și deputatul fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Constantin Starîș.

De menționat că începând cu luna septembrie, fracțiunea Partidului „ȘOR” lipsește de la ședințele Parlamentului.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: