Deputații Platformei DA au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Pavel Voicu
Full Article 1 minutes read

Deputații Platformei DA au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Pavel Voicu

Deputatul Dinu Plîngău a prezentat în plenul parlamentului argumentarea moțiunii simple înaintate împotriva ministrului de interne, Pavel Voicu, de fracțiunea Platforma DA și susținută de PAS. Textul moțiunii a fost transmis regulamentar președintei parlamentului și urmează a fi dezbătut în ședința în plen.

Moțiunea de cenzură se bazează pe acuzațiile aduse Ministrului de Interne pentru „tolerarea grupărilor paramilitare din stânga Nistrului”, pornind de la cazurile de răpire a cetățenilor moldoveni de către aceste structuri.

De asemenea, în moțiune se face referire la nivelul înalt de corupție din cadrul MAI.

Autorii moțiunii nu cer demisia ministrului, ci doar convocarea  acestuia în parlament pentru a prezenta un raport la subiectele respective.

În ajun, deputatul Platformei DA Chiril Moțpan a argumentat necesitatea depunerii moțiunii de cenzură în contextul protestelor desfășurate de un grup de veterani ai războiului de la Nistru.

 

Conform Regulamentului parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. Potrivit procedurii, textul moțiunii simple trebuie înaintat președintelui parlamentului și urmează în decurs de 14 zile să fie supus dezbaterilor în legislativ.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: