Detalii despre potențialul vaccin anti-COVID, elaborat în Ucraina. Când ar putea începe imunizarea la scară largă?
Full Article 2 minutes read

Detalii despre potențialul vaccin anti-COVID, elaborat în Ucraina. Când ar putea începe imunizarea la scară largă?

Testele clinice pentru potențialul vaccin anti COVID-19, elaborat în Ucraina, vor dura circa un an. Declarația a fost făcută de către ministrul Sănătății din țara vecină, Maxim Stepanov, citat de agenția Interfax.

„Trebuie să parcurgem un drum lung pentru ca acest „pretendent” la vaccin să devină vaccin propriu-zis. Pentru asta trebuie să parcurgem trei etape de cercetări clinice. Dacă așteptările noastre se vor îndeplini și într-adevăr producătorul ales și calea aleasă va fi parcursă normal, atunci undeva peste un an am putea avea vaccinul ucrainean original împotriva COVID-19”, a relatat Stepanov în cadrul unui briefing de presă din 26 octombrie.

Amintim că anunțul despre potențialul vaccin ucrainean a fost făcută săptămâna trecută de către președintele Vladimir Zelenski. Cercetările savanților ucraineni au durat 6 luni și includ neutralizarea virusului COVID-19 în culturile infectate ale celulelor omenești, o abordare unică, potrivit autorităților de la Kiev.

Vladimir Zelenski a precizat că nu este posibil de estimat termenul când va fi produs vaccinul ucrainean, iar dacă o altă țară va produce mai devreme preparatul pentru imunizare contra COVID-19, atunci Kievul îl va cumpăra.

De la începutul pandemiei, în Ucraina, au fost testate pozitiv cu noul coronavirus aproape 350 mii de persoane, iar circa 6500 au murit. În ultimele 24 de ore au fost depistate peste 5,4 mii de cazuri noi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: